25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti seçim bürolarına saldırı: Boyun eğmeyeceğiz

Yeşil Sol Parti'nin İstanbul'daki Bahçelievler ve Kocaeli Darıca'daki seçim bürosuna ırkçı saldırılar düzenlendi. Açıklama yapan partililer bu saldırılar karşısında boyun eğmeyeceklerini cevabı daha çok çalışarak vereceklerini kaydetti.

Seçimler yaklaştıkça Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) seçim çalışmalarına saldırılar artarak sürüyor. Bahçelievler Hürriyet Mahallesi'nde bulunan seçim bürosuna Maltepe Spor taraftarları ırkçı saldırı gerçekleştirdi. İl Özel İdaresi Stadında oynanan Maltepe spor ve Sarıyer Yeni Mahalle maçı öncesi Maltepe spor taraftar grubu 15'e yakın servis araçları ve konvoyu ile çevik kuvvet eşliğinde Bahçelievler Hürriyet Mahallesi seçim bürosu önünden geçip saldırdı.

Maçtan çıkan taraftarların 20 araçlı kortejle büronun önünde ırkçı ve cinsiyetçi küfürlerle içerde bulunan kişiyi dışarı çıkarmaya çalıştıkları belirtildi. Irkça saldırganlar daha sonra seçim bürosuna sis bombaları ve meşalelerle saldırdı.

'BOYUN EĞMEYECEĞİZ'
Saldırının ardından basın açıklaması yapan Yeşil Sol Parti Bahçelievler İlçe Örgütü, seçim öncesi yıldırma politikalarına boyun eğmeyeceklerinin altını çizdi. Yapılan açıklamada konuşan HDP Bahçelievler İlçe Eşbaşkanı Fatma Çatar, saldırının provokasyon amaçlı olduğuna dikkati çekti.  Çatar, "Bugün Bahçelievler seçim büromuza saat 16.00 sıralarında planlı, programlı bir saldırı olmuştur. Bizim parti seçim bürolarımıza ne ilkti ne de son olacaktır. Özellikle seçime 14 gün kala AKP-MHP faşist iktidarı gideceğini anladığı andan itibaren saldırılarını artırmıştır. Bu yıldırma politikalarına rağmen seçim çalışmalarımız sürdürmeye devam edeceğiz. AKP-MHP faşizmini ve savaş politikalarını durduracağımızı buradan bir kez daha yineliyorum. Kimse bizim sesimizi kısamayacak. Bu kadar baskı ve saldırılara rağmen bizler Yeşil Sol Parti olarak barışı ve yeni bir yaşamı inşa etmek için mücadele etmeye devam edeceğiz. Birileri tarafından maşa haline getirenlere bir kez daha söylüyoruz. Bizi susturamazsınız, yıldıramazsınız. Bu sistemi al aşağı edinceye kadar mücadele etmeye devam edeceğiz" dedi.

HDP'liler, Bahçelievler Mahallesi'ne bağlı Kocasinan Karakoluna giderek saldırganlar hakkında suç duyurusunda bulundu.

DARICA'DA SALDIRI
Kocaeli'nin Darıca ilçesine bağlı Kazım Karabekir Mahallesi'nde bulunan Yeşil Sol Parti seçim bürosuna da saldırı gerçekleşti. Saldırı sonucu seçim bürosunun camları kırıldı.