23 Eylül 2024 Pazartesi

Yeşil Sol Parti: Sağlık emekçilerinin taleplerini yükselteceğiz

Sistemin halkı hastalığa ittiği ve hastalık ürettiğine dikkat çeken Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Akın ve Erdem, sağlık emekçilerini taleplerini her alanda yükselteceklerini ve onlarla mücadele edeceklerini kaydetti. 

Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Ayşe Erdem ve İbrahim Akın, Hekimler ve Sağlık Emekçilerinin Türk Tabipleri Birliği (TTB) ve Sağlık ve Hizmet Emekçileri Sendikası ( SES ) öncülüğünde  yürüttüğü  "Emek Bizim Söz Bizim" başlıklı mücadele programını; bu kapsamda gerçekleştirecekleri 14-15 Mart 2022 Büyük G(ö)rev eylemini ve taleplerini desteklediklerini dayanışma içinde olduklarını açıkladı. 

Örgütlü oldukları her alanda sağlık emekçilerinin taleplerini yükselteceklerini dile getiren Eş Sözcüler, gelinen noktada yoksul halk kesimlerinin sağlık hizmetine ulaşamadığının altı çizildi. Sistemin sağlık, gıda, tarım, çevre ve ekonomi politikasıyla hastalık ve hasta ürettiğine dikkat çekilen açıklamada, "Hekim ve sağlık emekçileri güvenli olmayan koşullarda hizmet üretmeye zorlanırken, emeğinin karşılığını alamamakta, meslek, özlük , ekonomik ve sendikal hakları verilmemektedir" denildi. 

Açıklamada şu ifadeler yer aldı: "Yeşil Sol Parti olarak  koruyucu ve önleyici sağlığı önceleyen; sağlıklı yaşam koşulları,  gıda, tarım, çevre ve ekonomi programıyla bütünlüklü olarak ele alan; erişebilir, nitelikli, ihtiyaç odaklı, ücretsiz, kamusal, demokratik ve katılımcı sağlık sistemi çabamızı sürdüreceğimizi belirtmek istiyoruz."