25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Alevilerin oylarına talip oldu

Avrupa Yakası Dersimliler Derneğini ziyaret eden Yeşil Sol Parti 3. bölge milletvekili adayları Çiçek Otlu, Fatma Kömürcü ve Celal Fırat tüm inançların ve kimliklerin bir arada olacağı bir çalışma yürüteceklerini dile getirdi, oy istedi. Vekil adayları aynı zamanda sandıkları da sahip çıkmaya çağırdı. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) 3. bölge milletvekili adayları Çiçek Otlu, Fatma Kömürcü ve Celal Fırat Avrupa Yakası Dersimliler Derneğini ziyaret etti. 

FIRAT: AKP-MHP FAŞİZAN MANTIĞINA SAVAŞACAĞIZ
Söz alan Celal Fırat, siyasetin cemevlerinin meselesi olduğuna dikkat çekti. Fırat, "Kendi sorunlarımızı, Türkiye'deki tüm halkların sorunlarını, birbirimizi tekleştirmeden tüm inançlarımızı bir görüyoruz" dedi. Tüm sorunların üzerinden hep birlikte geleceklerini dile getiren Fırat, AKP-MHP'nin faşizan mantığına savaşacaklarını ve onları göndereceklerini vurguladı. 

Fırat, "Türkiye'de demokrasi tamamen rafa kaldırılmış. Sizlerden destek istemeye geldik. İnanın ki çok farklı bir çalışma yürüteceğiz" ifadelerini kullandı. 

OTLU: ALEVİ HAREKETİNİN TALEBİ VE KÜRTLERİN STATÜSÜ İÇİN MÜCADELE EDİYORUZ
Türkiye'de çok acılar yaşandığını ve yaşanmaya devam ettiğini dile getiren Çiçek Otlu da Yeşil Sol Parti'yle bunları aşacaklarını kaydetti. Otlu, "Dersimli olmanın getirdiği hem Kürt olmanın hem Kızılbaş olmanın getirdiği bir sürü zorlukları, Türk devletinin katliamlarını yaşayan toplumuz. Bu katliamların yaşanmaması için demokratik Alevi hareketinin tüm taleplerini hem de Kürt halkının statü talebinin hayat bulması için mücadele ediyoruz" dedi. 

'OY TALEP EDİYORUZ, SANDIKLARIMIZI KORUMAYA DAVET EDİYORUZ'
Bir kadın olarak daha çok mücadele ettiğinin altını çizen Otlu, şöyle devam etti: "Kadına yönelik şiddetin durması için bizi ev kölesi yapmak isteyen Taliban ittifakına karşı mücadele ediyoruz. 6284 sayılı yasayı elimizden almak istiyorlar, İstanbul Sözleşmesini elimizden aldılar. Bizi çocuk doğuran kuluçka makinası olarak gören erkek egemen zihniyete karşı mücadele etmeliyiz. En çok kadınlar mücadele etmeli ve bu köleliliği reddetmeliyiz. İnanılmaz bir yoksulluk hayat pahalılığı, işsizlik var. Asgari ücreti yükselteceğini söylese bile ev kiraları almış başını gidiyor. İnanılmaz bir zam var. Oylarınıza talibiz. Bu düzeni değiştirmek istiyoruz. Bu düzende hepimizin hakları var olduğunu Kürtlerin, Kızılbaşların, kadınların, gençlerin, ekolojistlerin hakları olduğunu düşünüyoruz. Hızır yoldaşımız olsun, hepimize başarılar. Herkesten oy talep ediyoruz sizi çalışmaya davet ediyoruz. Sandıklarımızı korumaya, müşahit olmaya davet ediyoruz."