25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti Malatya'da seçim bürosunu açtı

Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde Yeşil Sol Parti seçim bürosu açılışında konuşan DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, "Önümüzdeki bir ay boyunca hem deprem yaralarımızı saracağız, hem de iktidarı göndermenin çalışmasını yapacağız. İnanıyorum ki bu seçimde iktidarı sandığa gömecek, Yeşil Sol'un zaferi ile taçlandıracaksınız" dedi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde seçim bürosu açtı. Açılışa, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ve Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek'in yanı sıra yüzlerce kişi katıldı.

Açılışta konuşan Meral Danış Beştaş, halkın en önemli talebinin iktidarın değişmesi olduğunu ifade etti. Halk olarak mücadeleyi birlikte büyüteceklerinin altını çizen Beştaş, "Malatya bu defa Yeşil Sol Parti diyecek ve Yeşil Sol, Malatya'ya çok yakışacak" dedi.

Halkı seçim çalışmalarına davet eden Beştaş, şöyle devam etti: "Kayyum atadılar, parti kapattılar, vekillerimizi tutukladılar ama bu halk tek bir gün bile boyun eğmedi. Direnerek kazandık. Bu düzeni kadınlarla, çocuklarla, hep birlikte değiştireceğiz ve hesap soracağız. Yeni, adil bir düzen için çalışacağız. Umut çok yüksek, umudu ilmek ilmek bu güne kadar ördük. Bundan sonra da cumhuriyeti demokratikleştirmek için kollarımızı sıvadık."
 
Daha sonra konuşan KKP Genel Başkanı Sinan Çiftyürek, birlik mesajı verdi. Çiftyürek, Kürtlerin örgütlülüğü ile başaracaklarını belirtti. 

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, depremde iktidar tarafından enkaz altında bırakılan halkın 14 Mayıs'ta hesap soracağını ifade etti. Malatya'nın önemine işaret eden Bayındır, "Burada iktidarı sandığa gömdüğümüz vakit, bu tüm Türkiye'ye yansıyacaktır. 15 Mayıs'ta her kentte umutlar yeşerecek. Daha eşit, özgür, demokratik yaşam mücadelesinin önünü açacağız. 20 yıldır bizi ayrıştıran, bölen zihniyetten kurtulmanın zamanı gelmiştir" dedi.

Halka seslenen Bayındır, şöyle devam etti: "Önümüzdeki bir ay boyunca hem deprem yaralarımızı saracağız, hem de iktidarı göndermenin çalışmasını yapacağız. İnanıyorum ki bu seçimde iktidarı sandığa gömecek, Yeşil Sol'un zaferi ile taçlandıracaksınız. Emek ve Özgürlük İttifakı olarak, Kürt Özgürlük ve Demokrasi İttifakı olarak geliyoruz. Birleşe birleşe, bütünleşe bütünleşe geliyoruz."

Konuşmaların ardından seçim bürosunun açılışı yapıldı.