25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti Harbiye'de seçim bürosu açtı

Yeşil Sol Parti'nin Antakya Harbiye'deki seçim bürosu açılışında konuşan ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, "Ezilenler, halklar, kadınlar birlikte mücadele ederek, kentlerimizi, topraklarımızı terk etmeyerek faşist iktidardan tüm bu katliamların hesabını soracağız" diye konuştu.

Yeşil Sol Parti seçim çalışmaları kapsamında Harbiye'de seçim bürosu açılışı gerçekleştirdi. Açılışa Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarının yanı sıra HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni ve ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş da katıldı. 

Açılış öncesinde Hürriyet Mahallesi’nde halk toplantısı gerçekleştiren heyet, Harbiye ve Karyer mahallerinde de halkla bir araya geldi. 
Açılışta konuşma yapan Yeşil Sol Parti Hatay 1. sıra milletvekili adayı Kerem Nalbant, “Çok kayıp verdik, acımız büyük ama öfkemiz de çok büyük” dedi. 

ÖZLEM GÜMÜŞTAŞ: BU YIKIMIN HESABINI İKTİDARDAN SORACAĞIZ

Nalbat'ın ardından ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş söz aldı. İktidarın depremi bir katliama dönüştürdüğünün altını çizen Özlem Gümüştaş, "Gelmeyerek, arama-kurtarma ekipleri göndermeyerek, halkımıza aş evleri, barınmak için çadırlar konteynerler yapmayarak, ordularını, Kızılaylarını, AFADlarını sermaye sınıfını korumak için seferber edip, halkımızı soğukta aç-susuz bırakarak katliam yarattılar” dedi. ESP Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş, "Ezilenler, halklar, kadınlar birlikte mücadele ederek, kentlerimizi, topraklarımızı terk etmeyerek faşist iktidardan tüm bu katliamların hesabını soracağız" diye konuştu.

Yeşil Sol Parti Hatay 2. sıra milletvekili adayı Şirin Nur Vural da “AKP iktidarını artık buradan def etmek ve kentimizi yeniden inşa etmek için, toprağımıza sahip çıkmaya davet ediyorum" dedi.

Yeşil Sol Parti Hatay milletvekili olan Semih Aksakal da anadili olan Arapça halka seslendi. Kendisi de Harbiyeli olan Aksakal şunları söyledi: "Biz halkın oylarını bekliyoruz ama şimdi için değil sadece, ilerisi için de, hepimiz için. Biz halkız. Esas işimiz seçimden sonra başlayacak. Biz her zaman yan yanayız, sadece seçim için değil, her anlamda birlikteyiz. Hepimiz bir olmak zorundayız. Biz bize yardım edenlere yardım edeceğiz. Ancak bu zorba sistemden böyle kurtuluruz."

HDP İzmir Milletvekili Murat Çepni de, 8 Mart ve 21 Mart'ta sokakları dolduran kadınların ve halkların iradesine dikkat çekti, "1 Mayıs'ta da alanları dolduracağız" dedi. "Bu mücadelenin ortaya çıkardığı iradeyi mutlaka zafere ulaştıracağız. 15 Mayıs sabahı bu mücadelenin ortaya çıkardığı bir sonuç olacak" diye konuştu. 

Açılış etkinliğinin ardından akşam da Yeşilpınar Mahallesi'nde yoğun katılımlı halk buluşması gerçekleştirildi.