25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti halkla buluşuyor- GÜNCELLENDİ

Yeşil ve Sol Partisi seçim çalışmaları kapsamında Türkiye ve Kürdistan'da çok sayıda kentte seçim bürolarının açılışını yaptı, halkla buluştu.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Türkiye ve Kürdistan'ın çok sayıda kentinde seçim bürolarının açılışında halkla bir araya geldi. Milletvekili adayları esnaf ziyaretleri de gerçekleştirdi. Gençlerin, kadınların, yoksul emekçi halkın sesi olma iddiasıyla çalışmalarını sürdüren partililer, kentlerde coşkuyla karşılandı.

DİYARBAKIR
Yeşil Sol Parti Diyarbakır İl Örgütü, milletvekili adaylarıyla birlikte Sur ilçesinde bulunan Çarıklı Mahallesi'nde seçim bürosu açtı. Açılışa, kent milletvekili adayları, Yeşil Sol Parti Diyarbakır İl Eş Sözcüleri ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) Diyarbakır İl Eşbaşkanları ve halk katıldı. Heyet, davul, zurna ve alkışlarla karşılandı.

Açılışta söz alan DBP Diyarbakır İl Eşbaşkanı Hayrettin Altun, "Ülkenin demokrasi anahtarı Kürtlerin elinde. Bu anahtar aynı zamanda Türkiye halkını da kurtaracak. Bu nedenle ev ev dolaşıp halkımıza ulaşmalıyız. Tek bir oy bile çok kıymetlidir" dedi.

Milletvekili adayı Adalet Kaya, önümüzdeki seçimin Kürtler için kritik olduğuna işaret ederek, "Biz kadınlar, gençler olarak bu ceberut sistemi göndermek için geliyoruz. Seçimlerde büyük iddialarımız var. Bizden kayyumla alınan belediyeleri geri almak, tutuklu siyasetçileri yasal düzenlemeyle cezaevinden çıkartmak, rant sistemine son vermek ve kendi istihdamımızı kurup, halkımızla paylaşmak. Bu iddiaları üçüncü yol ile birlikte başaracağız" diye konuştu.

"Bu seçimi Amed kazanırsa aynı zamanda Türkiye kazanacak" diyen Êzidî halkını temsilen milletvekili adayı olan Azad Barış ise, "Ya bir yol bulacağız, ya bir yol açacağız. Mücadelenin bayrağını biz devralacağız. Amed'in mücadele bayrağını Ankara'ya taşıyarak, bu ceberut sistemi sonlandırıp, ülkemizi cennete dönüştüreceğiz" dedi.

Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adayları Eğil ilçesinde de Sarıcak Mahallesi'nde seçim bürosunun açılışını yaptı. Adaylardan Serhat Eren, savaş ve baskı politikalarının sona ermesi için seçimlerin önemli olduğunu belirtti. Konuşmaların ardından "Jin, jiyan, azadî" sloganı atılarak seçim bürosunun açılışı yapıldı.

ANTEP
Antep'in Şehitkamil ilçesi Hacıbaba Mahallesi'nde de esnaf ziyareti ve bildiri dağıtımı yapıldı. Antep milletvekili adaylarının katıldığı bildiri dağıtımında, halk adaylara yoğun ilgi gösterirken, esnaflar ekonomik krize dikkat çekti, "Bu seçimde AKP'yi göndereceğiz" vurgusu yaptı.

Yeşil Sol Parti Antep Gençlik Meclisi üyeleri de Şahinbey ilçesinde bildiri dağıtımı yaptı. Erbane ve Kürtçe şarkılar eşliğinde bildiri dağıtan gençler sık sık, "Gençlik burada dimdik ayakta", "Yeşil Sol gelecek iktidar gidecek" ve "Jin, jiyan, azadî" sloganlarını attı. Mahalleli de sloganlara alkışlarla karşılık verdi.

ADANA
Yeşil Sol Parti Adana İl Örgütü, milletvekili adaylarıyla birlikte Seyhan ilçesinde bulunan Denizli Mahallesi'nde seçim bürosu açtı. Seçim bürosu açılışı öncesi Mithatpaşa Caddesi üzerinde toplanan kitle adayları alkış, zılgıt ve "Bijî serok Apo", "Jin, jiyan, azadî", "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Direne direne kazanacağız" sloganlarıyla karşıladı.

Konuşmaların ardından Barış Anneleri seçim bürosunun açılışını yaptı.

ANTALYA
Yeşil Sol Parti Muratpaşa Temsilciliği, HDP Antalya İl Örgütü'nde halk toplantısı düzenledi. Yeşil Sol Parti adaylarının katıldığı toplantıda konuşan HDP Muratpaşa İlçe Eşbaşkanı Hamit Çelik, sandık güvenliğine dair bilgilendirme yaptı, yapılması gerekenleri aktardı.

MERSİN
Hakkarililer Derneği Mersin Şubesi üye ve yöneticileri, Yeşil Sol Parti Mersin İl Örgütü'nü ziyaret etti. Ziyarette konuşan SYKP Eş Genel Başkanı Canan Yüce, Türkiye'nin siyasal, sosyal ve ekonomik açıdan enkaz altında olduğunu söyledi. Türkiye'de her renkten, kimlikten, inanıştan insanın yaşadığını anımsatan Yüce, "Onlar ayrıştırıyor, biz birleştiriyoruz. Onlara inat daha fazla birbirimize kenetleneceğiz, bir arada olacağız. 6 Şubat depreminde ülkenin dört bir yanından gösterilen seferberlikle bir kez daha umutlarım arttı. Biz birlikte değiştireceğiz" diye konuştu.

Yeşil Sol Parti Mersin Milletvekili adayı Esra Ergüzeloğlu de gece gündüz çalışacaklarını söyledi, "Destek ziyaretiniz de bu anlamda çok önemli bizler için. Partimize birçok dernek ve STK'dan destek geliyor. Bizler bu desteklerle daha da güçleniyoruz" dedi.

MARDİN
Mardin'in Dargeçit ilçesinde Bahçebaşı Mahallesi'nde büyük bir coşku ve heyecanla seçim bürosu açılışı yapıldı. Yeşil Sol Parti Mardin Milletvekili adayı George Aslan ve beraberindeki heyet konvoy oluşturarak ilçe merkezine ulaştı. Halk zılgıt ve zafer işaretleriyle Yeşil Sol Partilileri karşıladı. Seçim bürosunun yapılacağı Bahçebaşı Mahallesi'ne geçen heyet, "Jin, jiyan, azadî" sloganı ve zılgıtlarla karşılandı.

HDP Dargeçit İlçe Eşbaşkanı Yüksel Oğuz, büro açılışı için günlerdir yürüttükleri çalışmaların engellenmeye çalışıldığını söyledi, tüm engellere rağmen bürolarını açtıklarını belirtti. Oğuz, baskı ve sindirme politikalarına karşı sandıklarda gereken cevabı vereceklerini vurguladı.

Yeşil Sol Parti'nin Süryani milletvekili adayı George Aslan, 14 Mayıs'ta önlerinde kara ve aydınlık olmak üzere iki yolun olduğunu söyledi, "21 yıldır baskı, zulüm, savaş ve tutuklamalar dışında bir şey görmedik. Halkımız bunları hatırlayarak oyunu kullanmalı. Aydınlık yol yapılan ittifak yoludur. Bugün 7'den 70'e herkes ayakta ve örgütlü. Bu seçimde Mardin'de 6-0 çıkaracağız" dedi.

Konuşmaların ardından seçim bürosunun kurdelesi anneler tarafından kesildi. Program halaylarla son buldu.

ELAZIĞ
Yeşil Sol Parti Elazığ İl Örgütü, seçim güvenliğine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi. Seçim bürosunda yapılan toplantıya partinin Elazığ milletvekili adaylarının yanı sıra HDP Meclis Seçim İşleri Komisyonu üyesi Mustafa Akengin katıldı.

Sandık görevlilerinin bulundukları sandıkların başından ayrılmaması gerektiğini söyleyen Akengin, oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından ıslak imzalı tutanakların mutlaka alınması gerektiğini belirtti. Islak imzalı tutanakların seçim güvenliği bakımından önemli olduğunu vurgulayan Akengin, sandık görevlilerinin erkenden görev yerlerinde olması ve oy kullanma sırasında yada sonrasında yaşanabilecek olası usulsüzlüklerin tutanak altına almaları gerektiğini söyledi.

KONYA
Yeşil Sol Parti, Konya'nın Karatay ilçesinde Saraçoğlu seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi. Mulla Şimşek ve beraberindeki heyet, HDP il ve ilçe yöneticileri tarafından kent girişinde karşıladı. Heyet daha sonra seçim bürosuna geçti.

Açılışta konuşan Şimşek, daha önce Cihanbeyli ilçesine bağlı Gölyazı Beldesi'nde 2 dönem belediye başkanlığı yaptığını hatırlattı. Birlik olduklarında zorlukların aşılacağını söyleyen Şimşek, Konya'dan vekil çıkarmanın önemine işaret ederek, "İnanıyorum bu kez olacak. İç Anadolu'da, Konya'da bu kez başaracağız" dedi.

HDP Milletvekili Filiz Kerestecioğlu da HDP kapatma davasına değinerek, "Hala parti kapatmaktan medet umuyorlar. Kapatırsanız ne olur 'Yeşil Sol', 'Yeşil Yol' olur. Biz üçüncü yolda omuz omuza, direne direne ilerleriz" diye konuştu.

VAN
Yeşil Sol Parti, Van'ın Tuşba ilçesinin Abdurahman Gazi Mahallesi'nde seçim bürosu açtı. Yüzlerce kişinin katıldığı büro açılışına, HDP Van İl Eşbaşkanları, Yeşil Sol Parti Van milletvekili adayları ve parti yöneticileri katıldı.

HDP Van İl Eşbaşkanı Handan Karakoyun, halkın iradesini tanımayan saray rejimini ve kayyumlarını 14 Mayıs'ta göndereceklerini söyledi.

Yeşil Sol Parti Van milletvekillerinin yaptığı konuşmaların ardından Barış Anneleri, büro açılışını gerçekleştirdi.