25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti dört bir yanda seçim bürolarını açıyor

Yeşil Sol Parti Kars, Iğdır, Ankara ve Diyarbakır'da seçim irtibat bürolarını açtı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği açılışlarda konuşan Yeşil Sol Partililer, 14 Mayıs'ta AKP-MHP'yi halkın gücüyle göndereceklerini vurguladı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçimleri öncesi ülkenin dört bir yanında seçim büroları açmaya devam ediyor. Halk, her biri bir miting havasında geçen coşkulu açılışlara yoğun ilgi gösteriyor.

KARS
Kars'ta merkez ve Digor ilçelerinde seçim irtibat büroları açıldı. Merkezde yapılan açılışa Yeşil Sol Parti Kaya Naki ile milletvekili adayları Gülcan Alp ve Sertaç Çelikkaleli'nin yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Yeşil Sol Parti İl Eşsözcüsü Kaya Naki, 14 Mayıs'ta halkın iradesi ile bir kez daha kazanacaklarını söyledi. Naki, "Bu ülkede siyasal değişim için ve tek adam rejimine karşı hep birlikte çalışarak, bunları tarihin çöp sepetine göndereceğiz" ifadelerini kullandı.

Digor ilçesindeki açılışta konuşan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Kars İl Eşbaşkanı Cengiz Anlı, iktidarın Kürtleri yok etmeye ve iradesiz bırakmaya çalıştığını söyledi. Anlı, şöyle devam etti: "Bizler seçimlerde kilit bir partiyiz ve Kürtlerin iradesi olmadan kimse kazanamaz. Kürtler bugüne kadar geri adım atmadı ve atmayacak. Bizler büyük bir güçle geliyoruz."

IĞDIR
Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı Karşıkaya mahallesinde seçim bürosu açılışına halk büyük ilgi gösterdi. Açılışa, milletvekili adayları Yılmaz Hun ve Aysel Aras'ın yanı sıra çok sayıda kişi katıldı.

Yüzlerce partilinin hukuksuz bir şekilde hapishanelerde tutulduğuna işaret eden Yılmaz Hun, Yeşil Sol Parti ile yeni bir başlangıç yaptıklarını kaydetti. 14 Mayıs'ta halkın iradelerine atanan kayyumlara cevap vereceğini dile getiren Hun, AKP ve MHP'yi halkın gücüyle göndereceklerini vurguladı. 

Hun, şöyle devam etti: "14 Mayıs'ta nerede olursa olsun herkes sandıklara giderek oylarını kullansın ve sandıklara sahip çıksın. Bu seçim çocukların, gençlerin, kadınların herkesin geleceğinin belirleneceği bir seçimdir. Bu nedenle sandıklara sahip çıkarak irademizi gösterelim."

Konuşmaların ardından Yeşil Sol Parti seçim bürosunun kurdelesi milletvekili adayları tarafından kesildi. Ardından, esnaf ziyareti gerçekleştirildi.

ANKARA 
Yeşil Sol Parti, Ankara'nın Hüseyingazi mahallesinde seçim irtibat bürosu açtı. Açılışa HDP milletvekili Ömer Öcalan ve çok sayıda kişi katıldı.

Burada ilk sözü alan Ömer Öcalan, partilerine dönük kapatma davasına tepki gösterdi. Ülke sorunlarının demokratik yollarla çözülmesini istediklerini kaydeden Öcalan, "Büyük bir inançla yürüyor, yeni bir yaşam kurmaya çalışıyoruz. Savaşın kimseye faydası yok. Kaybettiriyor. Zaman, el ele tutuma zamanı. Bu zebani hükümeti, halkların iradesini yok sayan faşizmi yıkma zamanı. Yeni bir yol açacağız. Bu yol, yeni yaşamı ve sistemi inşa edecek. Tüm halkımızı gece gündüz, kapı kapı, mahalle mahalle, köy köy çalışmaya davet ediyoruz" dedi.

DİYARBAKIR
Diyarbakır'ın Sur ilçesine bağlı Karaçalı ilçesinde açılan Yeşil Sol Parti bürosuna halk büyük ilgi gösterdi. Açılışa Yeşil Sol Parti İl Eş Sözcüleri Pınar Sakık Tekin ve Abbas Şahin, çok sayıda siyasi parti ve demokratik kitle örgütü temsilcisi katıldı.

Halaylarla başlayan açılışta ilk sözü Yeşil Sol Parti İl Eş Sözcüsü Abbas Şahin aldı. Abbaş Şahin, şu ifadeleri kullandı: "Bizler bürolarımızı açtıkça onlar da valizlerini hazırlamaya başladılar. Bu kan emiciler gözyaşından başka bir şey vermedi. Bunların hepsinin hesabını soracağız. Sandığa gittiğimizde Taybet Ana'yı unutmayacağız ve hepsinin hesabını soracağız. Önce belediyelerimizi gasp ettiler, özellikle kültür ve kadın kurumlarını talana açtılar. Bu ceberutlar her şeyi kuruttu ama halkımızın gülüşünü kurutamadı. Kendi topraklarımızda mülteci konumuna düştük. 14 Mayıs'ta haklarımızla mahalle mahalle çalışarak cevap vereceğiz" diye belirtti. 
 
Konuşmaların ardından alkış ve zılgıtlar eşliğinde büro açılışı gerçekleştirildi.