25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti dört bir yanda halkla buluşuyor

Pek çok kentte seçim çalışmaları kapsamında ziyaret ve büro açılışlarını sürdüren Yeşil Sol Parti, halk tarafından büyük bir coşkuyla karşılanıyor.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), seçim çalışmalarını tüm hızıyla sürdürüyor.

MALATYA
Yeşil Sol Parti, Malatya'nın Yeşilyurt ilçesinde kadın seçim bürosu açtı. İlçe, depremden etkilenen bölgeler arasında yer aldığı için büro olarak bir çadır tercih edildi. Malatya milletvekili adaylarının eşlik ettiği açılışa çok sayıda kadın katıldı.

Açılışta konuşan milletvekili adayı Perihan Yücekaya, eşit bir yaşam için mücadele ettiklerini söyledi. Kadınların mücadele yolunun 3'üncü yol olduğunu ifade eden Yücekaya, "Kadınların partimizi tercih etmesini istiyoruz. Kadına yönelik şiddete son verecek ve Kürt sorununu çözecek olan bizleriz" dedi.

Açılış boyunca, "Jin jiyan azadî" sloganı atıldı.

DİYARBAKIR
Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adayları Sur, Yenişehir, Kayapınar, Bağla ilçelerinde esnaf ve halk ziyaretleri yaptı ve bildiri dağıttı. Sloganlar, seçim müziği ve bayraklarla yapılan ziyaretlerde, halk milletvekili adaylarını büyük bir coşkuyla karşıladı. Esnaflar, iktidarın politikalarından kaynaklı ekonomik olarak zorlandıklarını belirterek, değişim talebini dile getirdi. Özellikle kadın ve gençlerin yoğun ilgi gösterdiği ziyaretlerde halk, "Bu seçimi kazanacağız, zafer bizim olacak" mesajı verdi.

ANTALYA
Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, Antalya'da basın emekçileriyle bir araya geldi. Konyaaltı'nda düzenlenen basın toplantısına çok sayıda kişi katıldı. Toplantıda konuşan Antalya milletvekili Canan Çalağan, Yeşil Sol Parti'yi diğer partilerden ayıran en önemli özelliğin kadın partisi kimliği oldğunu söyledi. Yeşil Sol Parti adaylarının sokaklardan, mücadele alanlarından geldiğini vurgulayan Çalağan, "Kadına yönelik şiddetin her alanda olduğu gibi parlamentoda da hesabını soracağız. Kadınlar yoksullaşıyor, en yoksul, en güvencesiz çalışanların başında kadınlar geliyor. Tüm bu sorunlar için aday olmak istiyoruz. Kadınlar olarak değişim için hangi kimlikten olursa olsun Yeşil Sol Parti'de bir araya gelmeye çağırıyoruz" dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili ve Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Saruhan Oluç, bu seçimin toplum için bir karar ve kader seçimi olduğunu ifade ederek, "Eminiz ki bizim seçmenimiz kayyumların, tek adam rejiminin, depremin hesabını soracak" dedi.

KARS
Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Gülüstan Kılıç Koçyiğit, Gülcan Alp ve Sertaç Çelikkaleli, Kars Ticaret ve Sanayi Odası (KATSO), Ziraat Odası, Kars Barosu, Gazeteciler Cemiyeti, Şoförler Cemiyeti ve Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği'ni ziyaret etti.

KATSO ziyaretinde konuşan Gülüstan Kılıç Koçyiğit ve Sertaç Çelikkaleli, Kars yerelinde sanayi yatırımlarının yetersizliğine değindi. Kars Barosu'na yapılan ziyarette ise seçim güvenliğine dikkat çeken heyet, her ilçede seçim komisyonlarının oluşturulacağını söyledi.

Ziyaretlerde Yeşil Sol Parti ve demokratik kitle, emek ve meslek örgütlerinin mevcut iktidarın toplum karşıtı politikalarına karşı ortak mücadele edeceği mesajı verildi.

VAN
Van'ın Erciş ilçesinde kadın seçim irtibat bürosu açıldı. Açılışa Yeşil Sol Parti milletvekili adayları Havin Kiye, Taylan Ertaş, Zülküf Uçar, Mahmut Dindar ve yüzlerce kişi katıldı. Halaylarla başlayan açılışta demokrasi mücadelesinde yaşamını yitirenler için saygı duruşunda bulunuldu.
Burada söz alan milletvekili adayı Havin Kiye, "Kimiz biz: kadınız, genciz her şeyden önce insanız. Kültürümüzü, bilincimizi Şeyh Sait'ten aldık. Geleneğimizi kırk yıllık mücadeleden aldık. Kadına yönelik şiddete karşı mücadeleyi biz Yeşil Sol'da gördük" dedi. Kırk yıldır verilen mücadeleden hiçbir zaman geri adım atmayacaklarını vurgulayan Kiye, "Taliban ittifakı"nın politikalarını kadın bedeni üzerinden yürüttüğünü dile getirdi.

"Ev ev, sokak sokak dolaşalım; tecridi anlatalım. Tutsaklar üzerindeki ihlalleri anlatalım" diyen Kiye, 14 Mayıs'ta zaferi kazanacaklarını söyledi.

Açılış boyunca "Bijî serok Apo", "Direne direne kazanacağız", "Jin, jiyan, azadi" sloganları atıldı. Açılışın ardından milletvekili adayları esnaf ziyaretlerinde bulundu.

İSTANBUL
Yeşil Sol Parti, kadın milletvekili adaylarının ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) milletvekili Züleyha Gülüm'ün katılımıyla Başakşehir'de kadın seçim bürosunu açtı. Yüzlerce kadının katıldığı açılış halaylar ve zılgıtlarla başladı.

HDP milletvekili Züleyha Gülüm, "Çalışmalarımızı güçlü bir şekilde sürdürelim. Bu seçimlerde kazanacağız ve onların iktidarına son vereceğiz" ifadelerini kullandı. Erkek devlet şiddetine karşı Taybet İnan, Deniz Poyraz ve katledilen tüm kadınlar için kazanacaklarını vurgulayan Gülüm, tüm tutsakların özgürleşmesi için kazanmaktan başka bir şanslarının olmadığını dile getirdi. Gülüm, "Kurulan bu Taliban ittifakına karşı 'Jin jiyan azadî' diyoruz. Biz ne eşbaşkanlık sisteminden ne de özgürlüğümüzden vazgeçmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Açılış boyunca "Jin, jiyan, azadî", "Bê Serok jiyan na be", "Bijî berxwedana zindana" sloganları atıldı.