25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti çalışmalara tam hız devam ediyor

14 Mayıs seçimlerine giderken onlarca kentte çalışmalarını sürdüren Yeşil Sol Parti, halktan da büyük bir ilgi görüyor.

14 Mayıs seçimlerine giderken Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) dört bir yana çalışmalarını sürdürüyor.

KARS
Kağızman ilçesinde seçim irtibat bürosu açan Yeşil Sol Parti'nin milletvekili adayları, konvoylarla ilçeye giriş yaptı. Milletvekili adayları Gülistan Kılıç Koçyiğit ve Sertaç Çelikkaleli, halktan yoğun ilgi gördü.

Gülistan Kılıç Koçyiğit, 22 yıllık AKP zulüm iktidarının 15 Mayıs sabahı son bulacağını belirtti. Kars halkının iktidardan hesap soracağını söyleyen Koçyiğit, Yeşil Sol Parti ve halk olarak yoksulluğa, haksızlığa karşı beraber bu düzene son vereceklerini vurguladı.

Sertaç Çelikkaleli ise, yıllardır süregelen baskı ve zulüme, hapishanelerdeki siyasi tutsaklara dikkat çekerek, "15 Mayıs sabahı bu meydanda zafer halayları çekeceğiz" dedi. 

Seçim bürosunu açılışının ardından halay çeken halk ve adaylar daha sonra esnaf ziyareti gerçekleştirdi. Açılış boyunca, "Bijî Serok Apo", "Jin jiyan azadî", "Bijî berxwedana zindanan", "Qaqizman ya me ye" sloganları atıldı.  

DİYARBAKIR
Yeşil Sol Parti Diyarbakır milletvekili adayları ve Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Eşbaşkanı Gülistan Atasoy Kayapınar'da esnaf ziyaretleri gerçekleştirdi ve bildiri dağıttı. Esnafın yoğun ilgisiyle karşılaşan heyet, ziyaretler boyunca esnafların sorunlarını ve taleplerini dinledi.

Kayapınar Caddesi üzerindeki esnaflar, değişim beklediklerini dile getirdi. Yeşil Sol Parti'yi tanıdıklarını ve bu partiden başka partiye oy vermeyeceklerinin altını çizen esnaflar, "Amed'te bizden başkasına oy yok, burada biz kazanacağız, 100 yetmez, 120 çıkaracağız" dedi.

Sonrasında semt pazarını ziyaret eden adaylar, burada da alkış ve zılgıtlarla karşılandı. Pazar esnafı da sorunlarını anlatarak, bu sefer değişimin geldiğini belirtti.

HAKKARİ
Yeşil Sol Parti Hakkari milletvekili adayları Vezir Parlak, Öznur Bartın, Onur Düşünmez ve beraberindeki heyet Çukurca ilçesinin köylerini ziyaret ederek halkla buluştu. 

Ziyarette konuşan Yeşil Sol Parti milletvekili adayı Vezir Parlak, halkın ilgisi karşısında büyük bir heyecan içerisinde olduklarını söyledi. Parlak, "Bugün ve seçim büro açılışlarında yapmış olduğunuz karşılama, bizlere büyük moral oluyor. Bazı şahıslar diyordu ya, 'takatleri kalmamış', gelip bu meydanlara baksınlar, takatimiz var mı yok mu görsünler. Kendi kültürümüze, topraklarımıza ve dilimize sahip çıkmamız gerekiyor bu süreçte" dedi. 

Seçimin başta Kürtler olmak üzere halklar için önemini vurgulayan Öznur Bartın, önlerindeki seçimin herkes için büyük umutlar uyandıracak bir seçim olduğunu kaydetti. Bartın, "Bu seçimde yüz yıldır yürütülen faşizme karşı yürüyeceğiz ve mücadele edeceğiz. AKP- MHP faşist bloğunun yirmi yıldır Kürtler üzerinde yapmadıkları şey kalmadı. Bizler bunlara karşı mücadele edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Onur Düşünmez ise, "Önceki dönem vekillerimizin zirveye taşıdığı bu mücadeleyi onlardan devralarak mücadelemizi en zirveye taşıyacağız. Onların desteği ve yardımlarıyla da bu seçimde en güzel cevabı vereceğiz" dedi.

MALATYA
Yeşil Sol Parti Malatya'nın Yenişehir Mahallesinde seçim bürosu açtı. Açılış öncesi milletvekili adayları esnaf ziyaretlerinde bulundu. 

Açılışta konuşan milletvekili adayı Perihan Yücekaya, Yeşil Sol Parti'nin kadın partisi olduğunu, bu sebeple kadınların her türlü şiddet ve baskıya karşı, herkesin ise özgür yaşamak için kendilerine destek vermesini istedi. 

TEKİRDAĞ
Yeşil Sol Parti Tekirdağ İl Örgütü, milletvekili adayı Muazzez Orhan Işık ile beraber Karslılar Derneği'ni ziyaret etti.

Ziyarette konuşan Muazzez Orhan Işık, "Kürt halkı olarak ilk günden bu yana özelde haklarımızı genelde tüm ezilen halkların haklarını savunduk, savunuyoruz. Bizler mücadele ederek bugünlere geldik. Önümüzde çok az bir süre kaldı ve şuan çalışma zamanıdır. Hiç kimse evinde oturmamalıdır. 'Kazanacağız' dedik. Hepimize serkeftin" ifadelerini kullandı.