25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti Bursa'da büro açılışını yaptı: Demokrasi için buradayız

Yeşil Sol Parti Bursa'da ilk seçim irtibat bürosunu açtı. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, "Bütün arkadaşlarımızı sokak sokak dolaşmaya, onların televizyonlarda söyledikleri sahtekarlıkları boşa çıkarmaya çağırıyorum. Herkesi Yeşil Sol Parti militanı gibi çalışmaya davet ediyorum" ifadelerini kullandı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Bursa'daki ilk seçim bürosunu açtı. Yıldırım ilçesinin Karapınar Mahallesinde düzenlenen açılışa Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Sözcüsü Ebru Günay, Yeşil Sol Parti Bursa milletvekili adayları ve çok sayıda kişi katıldı.

GÜNAY: BURSA'DA 2 VEKİL ÇIKARACAĞIZ
HDP Parti Sözcüsü Ebru Günay, Kürt halkı üzerindeki baskılar son bulana dek alanlarda olacaklarını söyledi. Devletin baskı politikalarına rağmen Kürt halkının mücadelesini sürdürdüğüne işaret eden Günay, "Bu mücadele bugün alanlarda devam ediyor. 14 Mayıs'ta yapılacak seçimler de bizim için bir mücadele alanıdır. Bu anlamda bu seçimler bizim için çok önemli. Bu seçimde, kadınlar, gençler, emekçilerin verdiği mücadele için alanlardayız" ifadelerini kullandı.

Günay, tüm şiddet ve ırkçılığa rağmen Bursa'dan 2 vekil çıkaracaklarına inançlarının sonsuz olduğunu söyledi.

AKIN: TÜRKİYE'NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEĞİZ
Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, batıda Emek ve Özgürlük, Kürdistan'da Özgürlük ve Demokrasi ittifaklarıyla Türkiye'nin kaderini değiştireceklerini söyledi. Ülkede en temel sorunun adalet olduğunu vurgulayan Akın, Adalet Bakanı'nın AKP'nin seçim startını verdiğine dikkat çekti.

Akın, şöyle devam etti: "Bunu arsızca yapıyorlar. Bunların hesabını sormaya geliyoruz. Sadece bunları da yapmıyorlar. Bizim vergilerimizle bu ülkeyi yöneten Maliye Bakanı ne yapıyor peki? Çağırmış herkesi bakanlığa seçim siyasetini örgütlüyor, milletvekillerini örgütlüyor. Bu ülke çok şey gördü ama bu kadar arsız ve yüzsüzünü hiç görmedi. Bunları gerçekten 14 Mayıs'ta göndereceğiz."

‘HERKESİ YEŞİL SOL PARTİ MİLİTANI GİBİ ÇALIŞMAYA DAVET EDİYORUM'
"Bir yanda Cumhur İttifakı, öte yanda sağa savrulmuş Millet İttifakı. İşte bizler demokrasi içinde bir arada yaşamak ve herkesin kendi kimliğini özgürce yaşamasını savunuyoruz. Halkımızı buna destek vermeye çağırıyoruz" diyen Akın, demokratik cumhuriyeti inşa etmek için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını söyledi.

Parlamentoda değişim iradesini en güçlü şekilde temsil edeceklerini vurgulayan Akın, "Buradayız diyoruz; geleceğimiz için, demokrasimiz için buradayız. Bütün arkadaşlarımızı sokak sokak dolaşmaya, onların televizyonlarda söyledikleri sahtekarlıkları boşa çıkarmaya çağırıyorum. Herkesi Yeşil Sol Parti militanı gibi çalışmaya davet ediyorum. Hepimize başarılar diliyorum" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından yoğun yağmura rağmen yüzlerce kişi büyük bir coşku ve halaylarla büro açılışını yaptı.