25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti büro açılışına katılan genç ev baskınıyla gözaltına alındı

Osmaniye'de Yeşil Sol Parti seçim bürosu açılışına katılan genç önce polisin kimlik kontrolü uygulamasına tepki gösterdiği için darp edildi, ertesi sabah ev baskınıyla gözaltına alındı.

Osmaniye'de seçim çalışmalarına başlayan Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Yunusemre Mahallesi'nde seçim irtibat bürosunu açtı.

Polis, açılışın yapılacağı alanı bariyerlerle çevirdi ve açılışa katılmak isteyenleri kimlik kontrolü adı altında taciz etti, provoke etmeye çalıştı. Uygulamaya tepki gösteren Ganivar Eye isimli genç darp edilerek gözaltına alınmak istendi. İki polis Eye'yi kollarından tutarken başka bir polis de Eye'nin suratına yumruk attı.

Halkın tepkisi üzerine serbest bırakılan Ganivar Eye, ertesi sabah ev baskınıyla gözaltına alındı.

Evrensel'e konuşan Yeşil Sol Parti İl Eş Başkanı Müslüm Çağan, üyelerine dönük uygulamayla ilgili suç duyurusunda bulunacaklarını ifade etti.

Açılış sırasında kendilerinden sadece parti binasının içinin kullanılmasının istendiğini ifade eden Çağan, şunları söyledi: "Her gireni arayarak halka büyük eziyet ettiler. Çoğu kişiyi kimliği yanında olmadığı için içeri almadılar. İnsanların çoraplarının, bebek arabalarının içi, küçük çocukların cepleri dahil herkesi didik didik arayarak içeri aldılar. Baskıya rağmen açılışı yaptık. Biz dağılana kadar barikatlar kaldırılmadı. Ama tüm engellemelere rağmen açılışımızı yaptık. Sokak sokak geziyoruz. Evlere ziyaretler yapıyoruz. Geri adım atmıyoruz. Onlar böyle yaptıkça daha sıkı sarılıyoruz. Bu faşizmi yıkacağız başka çaresi yok."