25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti bayramdaki Maraş'taki depremzedeleri ziyaret etti

Yeşil Sol Parti milletvekili adayları depremde büyük yıkım yaşanan Pazarcık ve Elbistan'ın köylerine bayram ziyareti gerçekleştirdi. Depremzedeler heyete yoğun ilgi gösterirken, 15 Mayıs'ın yeni bayramlar getireceği mesajı verildi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) depremin merkez üssü Maraş'ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde depremzedelere bayram ziyaretlerinde bulundu. Ziyarete Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı ve Yeşil Sol Parti Mardin Milletvekili adayı Saliha Aydeniz, HDP Diyarbakır Milletvekili Hişyar Özsoy, Maraş milletvekili adayları Ayşegül Demiroğlu, Hüseyin Eroğlu, HDP Maraş il ve ilçe örgütü yöneticileri ile TJA aktivistleri katıldı.

İlk olarak Cengiz Topel Mahallesi'nde dün yaşanan fırtına ve hortum dolayısıyla zarar gören çadır kentleri ziyaret eden heyet, halkın bayramını kutladı. Halkın sorunlarını dinleyen heyete ilgi yoğundu. Yaşadıklarının son bulmasını isteyen depremzedelere Saliha Aydeniz, "15 Mayıs'ta hep birlikte yeni bayramlar kutlayacağız" yanıtını verdi. Heyet ardından depremin ilk gününden bu yana depremzedelere yemek dağıtan Silopi Belediyesi çalışanlarını ziyaret ederek bayramlaştı.

FİDAN DOĞAN'IN MEZARI ZİYARET EDİLDİ
Dün yaşanan selde yaşamını yitiren 20 yaşındaki Nesimi Çağman'ın ailesine de ziyaret eden taziye dileklerini ileten heyet, Paris'te katledilen üç Kürt kadın siyasetçiden biri olan Fidan Doğan'ın Nurhak'taki mezarını ziyaret etti. Fidan Doğan'ın mezarına kırmızı karanfil bırakan heyet adına konuşan Saliha Aydeniz, iktidarın Kürt kadın mücadelesinden korktuğu için kadınları katlettiğini söyledi. Aydeniz, "Kadın arkadaşlarımızın kararlı duruşları bugün tüm dünyaya bizleri tanıtan noktada. Bugün eğer jin jiyan azadî biliniyor, tanınıyor ve bu felsefe yürüyorsa bunun asıl ölçüsü Fidan yoldaş ve Fidan yoldaşın arkadaşlarıdır. Bütün geleceğimizin bayramlaşması için elimizden gelen tüm mücadeleyi vereceğiz. Bu uğurda yoldaşlarımız nasıl geri adım atmadılarsa ve bu mücadelenin neferi olmuşlarsa bizde bu geleneğin devamıyız" dedi.

ELBİSTAN VE KÖYLERİNE GİDİLDİ
Mezar ziyaretinin ardından heyet, Maraş'ın Elbistan ilçesine geçti. Hacı Bektaş Cemevi'nin yanında bulunan çadır kentleri ziyaret eden heyet, halkın bayramını kutlayarak, Maraş'a bağlı Sevdili köyünü ziyaret etti.