25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti Batıkent'te seçim bürosunu açtı

Yeşil Sol Parti Ankara 3. Bölge milletvekili adaylarının katılımıyla Batıkent seçim irtibat bürosunu açtı. Batıkent meydanında toplanan Yeşil Sol Partililer, halay çekti, horon ve Çerkes halkının oyunu Şeşen oynadı. Yüzlerce kişi Yenimahalle Batıkent'te seçim irtibat bürosuna sloganlar, seçim ajitasyonu ve marşlar eşliğinde yürüdü. Açılışı milletvekili adaylarının konuşmasının ardından Barış Anneleri ve adaylar yaptı.

Yeşil Sol Parti Ankara'da Yenimahalle Batıkent'te seçim irtibat bürosunu açtı. Büro açılışı öncesi Batıkent Meydanında bir araya gelen partililer halay çekti, horon oynadı. Yeşil Sol Parti Ankara 3. Bölge birinci sıra milletvekili adayı Çerkes halkından Metin Kılıç ve Çerkesler şeşen oynadı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir Milletvekili Murat Çepni ve Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) Eş Genel Başkanı Özlem Gümüştaş'ın da katılımıyla seçim irtibat bürosuna yüründü. Parti bayrakları, sloganlar, seçim ajitasyon konuşmaları ve marşlar eşliğinde gerçekleştirilen yürüyüşün ardından "Jin, jiyan, azadî" sloganlarıyla büroya ulaştı.

KILIÇ: GELECEĞİMİZİ BİRLİKTE İNŞA EDECEĞİZ
24 Nisan 1915’te yaşanan Ermeni Soykırımında yaşamını yitirenlerin anıldığı büro açılışında milletvekili adayları tanıtıldı, adaylar halka seslendi. Milletvekili adayı Metin Kılıç, demokratik cumhuriyeti inşa etmenin boyunlarının borcu olduğunu söyledi. Kimsenin geleceklerini altın tepsiyle sunmadığını kaydeden Kılıç, "Bizler ezilenler, kadınlar, sosyalistler geleceğimizi hep birlikte inşa etmek üzere bir aradayız. Demokrasi bütün ülkelerin özlemi. Bizler bu iradeyle yola çıktık, bunu sandıklara taşımaya çalışıyoruz. Birlikteyiz, başaracağız" dedi.

ŞAHİN: OYLARI BÖLMEYELİM YEŞİL SOL PARTİ'YE VERELİM
Milletvekili adayı avukat Alişan Şahin, birlikte yaşama iradesini ayakta tutacak bir düzen sağlamak için hep birlikte mücadeleye ihtiyaç olduğunu söyledi. Şahin, Yeşil Sol Parti'nin parlamentoya güçlü girmesiyle bu mücadelenin büyütüleceğini kaydetti. Şahin, isim vermeden TİP'e işaret ederek oyların bölünmemesi çağrısında bulundu. Yeşil Sol Parti 3. bölge 1. sıra milletvekili adayı Metin Kılıç'ın seçilmesinin mümkün olduğunu söyleyen Şahin, Yeşil Sol Parti'ye oy verilmesinin önemine dikkat çekti. 

POLAT: KATLEDİLEN KADINLAR VE ÇOCUKLAR İÇİN BURADAYIZ
Milletvekili adaylarından Hatice Polat da İstanbul Sözleşmesini iptal eden, 6284 üzerinden seçim pazarlığına giren AKP-MHP faşist rejime karşı bir araya geldiklerini söyledi. Katledilen çocukları anan Polat, "Berkin Elvan, Cemile, Uğur için buradayız. Her gün 5 kadın öldürülüyor bu ülkede, onların hesabını sormak için bir aradayız. İşçileri, emekçileri yoksulluğa, açlığa mahkum edenlere karşı buradayız. Buradayız, değiştireceğiz, birlikte kazanacağız, kadınlar kazanacak, halklar kazanacak, işçiler kazanacak. Mutlaka başaracağız" diye konuştu.

Adaylarından İsmet İlkutlu da tecride dikkat çekti. Ucube bir sistem kurulduğunu kaydeden İlkutlu, PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride karşı mücadeleye değindi, rehin tutulan seçilmişler Figen Yüksekdağ, Selahattin Demirtaş, Gültan Kışanak ve Sebahat Tuncel'in serbest bırakılması için mücadeleyi sürdüreceklerini söyledi.

HDP Ankara İl Eşbaşkanı Pakize Sinemillioğlu da, sandıklara sahip çıkılmasının önemine işaret ederek, sandık görevlisi olunması çağrısında bulundu.

Adayların konuşmalarının ardından Barış Anneleri ve milletvekili adayları seçim bürosunun açılışını gerçekleştirdi.