25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti Aydın bürosunu açtı: 2 vekil çıkaracağız

Aydın'da seçim bürolarının açılışında konuşan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, tek adam rejimini devirmeye ve kendi iktidarlarıyla yol almaya geldiklerini söyledi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Aydın'ın Kuşadası, Söke ve Didim kentlerinde seçim bürosu açılışları gerçekleştirdi. Açılışlara, Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Parti Sözcüsü Ebru Günay, Yeşil Sol Parti milletvekili adayları ve çok sayıda kişi katıldı.

UÇAR: İKTİDARI DEĞİŞTİRME GÜCÜMÜZ VAR
İlk açılış Kuşadası Cumhuriyet Mahallesi'nde gerçekleşti. Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar, değişim iradesini arkalarına alarak yeni bir Türkiye'nin kurucuları olacaklarını söyledi. 7 Haziran 2015 zaferini hatırlatan Uçar, "Kadınların, gençlerin, Kürtlerin, bütün halkların siyasette söz ve karar sahibi olabileceğinin ilk adımını attık. Şimdi tek adam rejimini devirmeye ve kendi iktidarımızla yol almaya geliyoruz. İktidarı değiştirme gücümüzü biliyoruz" dedi.

Buradaki açılıştan sonra onlarca araçlık konvoyla Söke Savuca Mahallesindeki seçim bürosunun açılışına geçildi. Konvoy yol boyu halkın büyük ilgisiyle karşılaştı.

OLUÇ: AYDIN'DAN 2 VEKİL GÖNDERECEĞİZ
Söke'de konuşan HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, Yeşil Sol Parti'nin demokratik cumhuriyet için güçlü bir damar oluşturacağını vurguladı. Oluç, şöyle devam etti: "En güçlü şekilde seçimden çıkmamız gerekiyor. 20 yıldır halka yalan söyleyen bu iktidarı değiştireceğiz. Bu aynı zamanda hesap sorma seçimi olacak. Bu hesap sadece 2015'ten bu yana AKP-MHP faşizminin ağır saldırıları hakkında değil, tüm zulmün hesabını soracağız. Kürt halkının iradesini çiğneyip belediyelere kayyım atanmasının, binlerce arkadaşınızı siyasi rehine olarak tutuyor olmalarının hesabını soracağız. Hep birlikte ırkçılığın hesabını da soracağız ve meclise Aydın'dan 2 vekil göndereceğiz. 14 Mayıs akşamı alacağımız sonucu özgürlük halaylarıyla kutlayacağız."

HDP Sözcüsü Ebru Günay ise "Dost ve düşman herkese ne kadar güçlü geldiğimizi gösterdik. Bu gücümüzü büyüterek yürümeye devam edeceğiz. Aydın gibi bir kadın kentinden 2 kadın milletvekili ile meclise gideceğiz" ifadelerini kullandı. 

Partililer ardından geçtikleri Didim ilçesinde de seçim irtibat bürosu açılışını gerçekleştirdi.