25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti Akdeniz ve Ege bölgesi seçim turunu başlattı

Akdeniz ve Ege bölgelerindeki seçim turuna Antalya'dan başlayan Yeşil Sol Parti milletvekili adayları, ülkeyi kadınlar için cehenneme çeviren, işçinin, emekçinin alın terine çöken, halkları sömüren, ırkçılıktan, savaştan beslenen iktidardan hesap soracaklarını kaydetti. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), Akdeniz ve Ege bölgelerinden başlattığı seçim turu Antalya'dan başladı. Kepez ilçesindeki buluşmaya Halkların Demokratik Kongresi (HDK) Eş Sözcüsü Esengül Demir, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, HDP Grup Başkanvekili ve milletvekili adayı Saruhan Oluç, SODAP Eşsözcüsü Kezban Konukçu ve TÖP Eşsözcüsü Perihan Koca katıldı. Heyet, partinin Kepez İlçe Örgütü binası önünde onlarca araçlık konvoyla karşılandı. Ardından konvoyla açılışı yapılacak olan büronun önüne gelindi. Açılış öncesi Yeşil Sol Parti milletvekili adayları tanıtıldı.

KOCA: MEMLEKETİ KADINLAR İÇİN CEHENNEME ÇEVİRENLERDEN HESAP SORACAĞIZ
TÖP Eş Sözcüsü Perihan Koca, "Halk düşmanlarından tek tek hesap soracağız. Bu suç iktidarını göndereceğiz. Bu memleketi Kürt mezarlığına dönüştürenlerden tek tek tek hesap soracağız. Bu memleketi kadınlar için cehenneme çevirenlerden hesap soracağız. Demokratik bir Türkiye'yi kazanmaya geliyoruz. Kazanacağız. Birlikte değiştireceğiz" diye konuştu.

DEMİR: BU CELLATLARI HALKIMIZ GÖNDERECEK
Seçimleri "iktidarı gönderme seçimi" olarak nitelendiren HDK Eşsözcüsü Esengül Demir de "Bu cellatları halkımız gönderecektir" dedi.

Antalya'dan 2 vekil çıkaracaklarını ifade eden Yeşil Sol Parti adayı Saruhan Oluç ise, ev ev çalışma yürüteceklerini söyledi.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül de kendilerine verilen destek dolayısıyla teşekkür etti.

SANCAR: ENKAZ DÜZENİNİ GÖNDERMEYE GELİYORUZ
HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, bu düzeni ve rant devşiren iktidarı değiştireceklerini söyledi. Sancar, iktidarın savaştan, nefretten, kutuplaşmadan, ırkçılıktan beslendiğini kaydetti ve şöyle devam etti: "Kürt sorununu çözmeye, büyük barışı getirmeye geliyoruz. Bunları anca bizler getirebiliriz. Bu iktidar 21 yıl iktidarda. Bu iktidarın beyannamelerine baktığımızda çöküşün beyannamesi gibidir. İşte bunu değiştirmeye, bu enkaz düzenini göndermeye geliyoruz."

Konuşmaların ardından büro açılışı gerçekleştirildi. Heyet, daha sonra Denizli'ye doğru hareket etti.