25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti Ağrı'da halkla seçim çalışması yürüttü

Yeşil Sol Parti, Ağrı'da seçim çalışmalarını sürdürüyor. Halk buluşmalarıyla seçim bürolarını açan partililer daha sonra mahallelerde yürüttükleri çalışmalarda sandıklara sahip çıkmaya çağırdı. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Ağrı milletvekili adayları Sırrı Sakık, Nejla Demir, Heval Bozdağ ve Zelal Yılmaz Tutak ve Patnos'ta halkla buluşarak seçim irtibat büroları açtı. Heyete Sema Yüce'nin annesi Zennure Yüce de eşlik etti.

Vekil adayları kalabalık araç konvoyla ilçeye girdi. İlçenin içinde konvoyla tur atan heyet daha sonra yürüyüşe geçti. Heyet yürüdükçe katılım artarken yürüyüş boyunca "Direne direne kazanacağız", "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı. Daha sonra seçim irtibat bürosu vekil adaylarının kurdele kesmesiyle açıldı. Heyet daha sonra seçim otobüsü üzerine çıkarak halkı selamdı. Sema Yüce'nin annesi Zennure Yüce'de otobüsün üzerinden halkı selamladı. Zennure'nin otobüsün üzerine çıkmasıyla halk "Şehit namirin" sloganları attı. Adayların tanıtılmasından sonra konuşan Yeşil Sol Parti Ağrı milletvekili adaylarından Nejla Demir, Kürt siyasi hareketi üzerindeki yargı baskısına dikkat çekti. Demir, "36 arkadaşımıza müebbet hapis cezası istiyorlar. Kürt halkının iradesini cezalandırmak istiyorlar fakat biz geri adım atmayacağız. Bu baskıcı zulümkar sisteme boyun eğmeyeceğiz" ifadelerini kullandı. 

Daha sonra Sırrı Sakık söz aldı. Kürtçe halkı selamlayan Sakık, birlikte mücadelenin önemine dikkat çekti. "Biz zorlu bir mücadelenin yolcuğunu önümüzdeki yüzyılda demokrasiyle taçlandırmak istiyoruz. Yeni bir yüzyıl Kürtlerin özgürlük, barış, demokrasi yüzyılı olacak. Zindanlardan tutun hayatın her alanında, sürgüne giden her arkadaşımızı 2023'ün 14 Mayısı'nda bu topraklara getireceğiz" diyen Sakık, kentten dört vekil çıkarılacağını kaydetti. 

Sakık, şöyle devam etti: "Kentteki tüm belediyeleri de alacağız. Biz birkaç ay sonra kentteki tüm belediyeleri alacağız. Onun için hem 4 vekil hem de önümüzdeki dönem tüm belediyeler sizin emriniz de olacak. Kürtler mücadele ede ede buraya geldi. Mücadeleden müzakereye dönemine geldik. Genel affın yolunu bulacağız."

Daha sonra Patnos'a geçen heyeti yüzlerce araç ilçenin girişinde karşıladı. Konvoy kent içinde ise adım adım büyüdü. Cumhuriyet Caddesinde yürüyen heyete binlerce kişi eşlik etti. Açılışı gerçekleşen büronun önünde yüzlerce kişi davul ve zurnalarla karşıladı. Konuşmaların başladığı anda mitinge dönen buluşmada sık sık "Bijî Serok Apo" sloganları atıldı. Patnos'ta ilk olarak Yeşil Sol Parti'nin Patnoslu adayı Zelal Yılmaz konuştu. Konuşmasına Kürtçe olarak başlayan Yılmaz, daha sonra Türkçe devam etti. Ağrı halkının tüm adaylara sahip çıkacağını belirten Yılmaz, "Biliyoruz ki bize sahip çıkacaksınız ve 4 vekili de Meclise göndereceğiz. Kullanacağımız oylar çok önemli, hepimize sorumluluk düşüyor. 20 yıldır halkımızı ötekileştiren, bizleri yok sayan bizi inkar eden, halkımıza şiddet uygulayan bu dikta rejimi göndereceğiz. Bizleri yoksulluğa, işsizliğe mahkum eden iktidarı yollayacağız. Onlar artık vaat veremez hesap verecekler" ifadelerini kullandı.

Yılmaz'ın ardından bir diğer vekil adayı olan Heval Bozdağ konuştu. Kentin coşkusuna değinen Bozdağ, "Bu coşkuya layık olmaya çalışacağız. Yeşil Sol Partinin ağacını ev ev, sokak sokak, mahalle mahalle gezerek her yerde yeşerteceğiz. Biliyorsunuz bu seçim hepimiz için çok önemli 14 Mayıs'ta yeni bir güne uyanacağız. O gün yeni yaşamı başlatacağız. Yeşil Sol Parti tüm bileşenleriyle yeni geleceğin inşasını yapıyor. AKP-MHP iktidarı bir talan, rant rejimi, yoksullardan çaldı, doğayı tahrip etti. Çürük binalar inşa etti, o binalarda binlerce kişi hayatını kaybetti. Bunun hesabı 14 Mayıs'ta verilecek" dedi. Yılmaz'ın konuşmasının ardından Sırrı Sakık konuştu. Sakık, Kürt halkına yönelik bütün baskı ve zulmünün hesabını soracaklarını ifade etti.

Doğubeyazıt'ta da Yeşil Sol Parti ilçe örgütü kırsal mahalleleri gezerek halka yönelik konuşmalar yaptı. Heyet Kazan, Pullutarla, Aşağı Tavla mahallerini gezerek halka seçime katılma, sandığa gitme çağrısında bulundu. Heyet ayrıca mahallelerin giriş ve çıkışlarını Yeşil Sol Parti bayraklarıyla süsledi. 

Diyadin'de ise Yeşil Sol Parti ilçe örgütü mahalle mahalle gezerek bildiri dağıtımı yaptı. İlçe örgütü aynı zamanda halka sandığa gitme çağrısı yaptı.