25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti adaylarını tanıttı: Kazanacağız

Yeşil Sol Parti milletvekili aday tanıtımında milyonlara kazanma sözü verildiği hatırlatıldı ve bu inançla yürünmesi gerektiği kaydedildi.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), 14 Mayıs seçimleri milletvekili adaylarını Ankara'daki İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Genel Merkezi'nde tanıttı. Etkinliğe Yeşil Sol Parti Eş Sözcüleri Çiğdem Kılıçgün Uçar ve İbrahim Akın, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Pervin Buldan ve Mithat Sancar, Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Saliha Aydeniz, Emek ve Özgürlük İttifakı'nda yer alan partilerin temsilcileri, demokratik kitle örgütleri temsilcileri katıldı.
 
Toplantı salonuna, partinin seçim sloganı "Buradayız, birlikte değiştireceğiz" yazılı pankartlar ve Yeşil Sol Parti Kadın Meclisi'nin seçim sloganı "Dîsa jin, dîsa jiyan" pankartları asıldı.

Etkinlik, depremde yaşamını yitiren onbinler için yapılan saygı duruşuyla başladı.

SANCAR: KENDİMİZE İNANALIM
Söz alan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, dimdik ayakta ve tüm zalimlere dert olduklarını söyledi. Dinamik motor gücü olacaklarını bu ülkede demokratik dönüşümü sağlayacaklarını belirten Sancar, güçleri birleştireceklerini ve daha da büyüyerek parlamentoya en güçlü temsiliyetle gireceklerini belirtti. Milletvekili adaylarına seslenen Sancar, "Kendimize inanalım, güvenelim, kararlılıkla, inançla yürüyelim, yolumuz açık olsun" dedi.

UÇAR: BİRLİKTE KAZANACAĞIZ
Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü Çiğdem Kılıçgün Uçar de Kürtçe selamlama yaptı. Hem Türkiye hem de Kürdistan açısından iki önemli ittifak kurduklarını dile getirerek şöyle devam etti: "Kadınların, ekoloji mücadelelerinin, gençlerin, emekçilerin, sesi olmaya aday olan bir emek ve özgürlük ittifakı ile, Kürtlerin yüz yıllarıdır yürüttüğü varlık mücadelesinin sesi ve sözü olan, Kürt demokrasi ve özgürlük ittifakıyla birlikte, dün aldığımız güçle bugün daha fazla güçlüyüz. Bu güçle bu büyüklükle sahaya iniyoruz eminiz kazanacağız değiştirmek için yola çıktık, bir aradayız dedik, birlikte değiştirmek için geliyoruz. Binlerce arkadaşımızın başvurusu oldu, çok kıymetli. Bu başvuruları sadece Yeşil Sol adaylığı başvurusu değil. Demokratik bir cumhuriyet mücadelemizin, demokratik bir Türkiye mücadelemizin adaylığı başvurusu olarak değerlendiriyoruz. Yer alamayan çok değerli kadın arkadaşlarımız var, genç arkadaşımız var. Yol arkadaşlarımız, hocalarımız var. Biz onların bugüne kadar sunduğu katkılar bundan sonra da nerede olurlarsa olsunlar, bizi güçlendireceğine eminiz. Buradayız, birlikte değiştireceğiz. Biz kazanacağız, biz başaracağız."

AKIN: MUTLAKA BAŞARACAĞIZ
Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, halklarla birlikte mücadele edeceklerini kaydetti. Emeğin, kadının, özgürlüğün, Kürtlerin, Ermenilerin, Çerkeslerin hepsinin tarihsel duruşunu Yeşil Sol Parti çatısıyla 14 Mayıs'ta bahara açılacaklarını belirten Akın, "Bu antidemokratik koşullarda yaratıcı her şeyi yaptırdılar, daha çok kötülük yaşatacaklar. Evet çok adayımız, çok başkanımız, çok sözümüz var ama biz artık bir değil bin olacağız ve mutlaka başaracağız hepimize kolay gelsin. Yolumuz açık olsun" dedi.

BULDAN: MİLYONLARA SÖZÜMÜZ VAR
Figen Yüksekdağ, Gültan Kışanak, Leyla Güven, Ayla Ata Akat, Selahattin Demirtaş, Selçuk Mızraklı, Bekir Kaya başta olmak üzere tutsak siyasetçileri selamlayarak sözlerine başlayan HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, AKP-MHP iktidarının karşısında asla diz çökmeyeceklerini, boyun eğmeyeceklerini, biat etmeyeceklerini kaydetti. Depremde katledilenlere, tutsaklara, milyonlara söz verdiklerini dile getiren Buldan, "Sizlerin her birinizin geldiği kentlerdeki Alevilere, Türklere, Kürtlere, Lazlara, Çerkeslere, Pomaklara, bu ülkede farklıyım diyenlere, sesi kesilenlere, inkar edilenlere sözümüz var. Bu sözümüzü tutmak için 14 Mayıs tarihine kadar gece gündüz demeden çalışacağız. Sevgili kadın arkadaşlarım sabah da ifade ettim. Yüzde 45 ile parlamentoya girmek için büyük bir çalışma yürüteceğiz" ifadelerini kullandı.

Kadın temsiliyeti oranının yine en yüksek kendilerinde olduğunun altını çizen Buldan, mücadele arkadaşlarını selamlayarak sözlerini tamamladı.

Etkinlik, 27. Dönem milletvekilleri sahneye davet edildi. Yeşil Sol Parti'nin 81 il milletvekili adayları kent kent sahneye davet edilerek tanıtıldı. Etkinlik, toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.