25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti adaylarından Alevilere birlikte mücadele çağrısı

Yeşil Sol Parti İstanbul Milletvekili adayları Çiçek Otlu, Berfin Polat ve Celal Fırat, Avcılar'da Adıyaman Bulam ve Çevre Köyleri Derneğini ziyaret etti. Alevi halkının yok sayıldığına söyleyen vekil adayları, Yeşil Sol Parti etrafında birleşme ve mücadele etme çağrısı yaptı.

Yeşil Sol Parti 2. ve 3. Bölge Milletvekili adayları Çiçek Otlu, Berfin Polat ve Celal Fırat, Adıyaman Bulam ve Çevre Köyleri Derneğini ziyaret etti. Ziyarete HDP PM üyesi Veli Büyükşahin de katıldı.

Milletvekili adaylarını karşılayan Dernek Başkanı Doğan Öztorun, bayramı kutladı. İşçinin, emekçinin haklarını savunmak, mazlumlara sahip çıkmak gerektiğini söyleyen Öztorun, deprem sürecindeki dayanışma gibi metropollerde de dayanışmayı büyütmek gerektiğini kaydetti.

OTLU: FAŞİZME KARŞI ÖZGÜRLÜĞÜ SAVUNUYORUZ
Yeşil Sol Parti 3. Bölge Milletvekili adayı Çiçek Otlu, uzun bir süre Ezilenlerin Sosyalist Partisi (ESP) MYK üyesi ve Sosyalist Kadın Meclisi (SKM) Genel Sözcülüğü yaptığını söyledi. Kadınların özgür olması, kadın katliamlarının durması için mücadele ettiğini, mücadeleye devam edeceklerini söyleyen Otlu, dernekte bayramlaşmada kadınların bulunmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

14 Mayıs'a giderken AKP-MHP rejimine karşı ortak mücadele etmek gerektiğini, işçi ve emekçileri sömürenlere karşı birleşme ihtiyacına işaret eden Otlu, Maraş merkezli depremde Adıyaman'da binlerce kişinin yaşamını yitirdiğini söyledi. "Kürt, Alevi olduğumuz için bizi inkar eden, yok sayan bir sistemle karşı karşıyayız" diyen Otlu, bu sistemi değiştirmek istediklerini vurguladı. Otlu, "Karanlıktan aydınlığa yürümek, yoksulluğun bitmesini, kadınların özgür olmasını istiyoruz, faşizme karşı özgürlüğü savunuyoruz" diye konuştu.

'ÖZGÜRLÜĞÜMÜZ İÇİN YEŞİL SOL PARTİDE BİRLEŞELİM'
"Jin, jiyan, azadî", "Kadın, yaşam, özgürlük" sloganıyla mücadeleyi sürdürdüklerini kaydeden Otlu, kadınların, Kürt halkının, Alevinin halkının özgürlüğü için birlikte çalışmaya, Yeşil Sol Parti'de birleşmeye ihtiyaç olduğunu vurguladı. Otlu, AKP-MHP'nin, CHP ve İYİP'in içinde bulunduğu iki burjuva bloğun, Kürtlere, kadınlara, Alevilere, ezilenlere hiçbir şey vermeyeceğine dikkat çekti.

Emek ve Özgürlük İttifakı içinde yer alan TİP'in ayrı listeden seçimlere girdiğini hatırlatan Otlu, daha fazla vekil çıkarabilmek için oyların Yeşil Sol Parti'de buluşması gerektiğini söyledi, birlikte çalışma, sandık kurulları, okullarda görev alma çağrısında bulundu. Otlu, "Birlikte değiştireceğimize, birlikte kazanacağımıza, AKP-MHP rejimine geri adım attıracağımıza inanıyoruz" dedi.

POLAT: ALEVİ GENÇLİĞİNİN TALEPLERİ İÇİN BİRLİKTE MÜCADELE EDECEĞİZ
Yeşil Sol Parti 2. bölge milletvekili adayı Berfin Polat, Alevi halkının eşit yurttaşlık ve cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi talebinin yanı sıra Alevi gençliğinin, zorunlu din derslerinin kaldırılması talebinin savunucusu olacaklarını söyledi.

Okullarda öğrenci gençlerin Alevi olduğunu söylemekten çekindiğini aktaran Polat, "Yok sayılmak, inkar edildik, inancının eğitimde ve yaşamın herhangi bir alanında öğretilmediği durumu var. Zorunlu din dersleriyle değiştirilmek, kendi özümüzden vazgeçmemiz isteniyor. Bunun karşısında özellikle Alevi gençliğini bu mücadele etrafında örgütlememiz, onların sorunlarını, taleplerini dillendirmemiz gerekiyor" diye konuştu.

FIRAT: YEŞİL SOL PARTİ ALEVİ PARTİSİ
Milletvekili adayı Celal Fırat, iktidar ve tarikatlar eliyle camilerde siyaset yapıldığını, ancak cemevlerinde siyaset yapılmasına izin verilmediğini söyledi. Tayyip Erdoğan'ın "Bunlar Diyanet İşleri Başkanlığını kaldırmaya geliyorlar", "Bunlar, inancı gelenekleri yok sayıyorlar" şeklindeki sözlerini hatırlatan Fırat, bu sözlerle mezhepçilik yaptığını belirtti. "Biz diyoruz ki bu topraklarda Alevi, Sünni, Türk, Kürt, inananı inanmayanı kardeşçe yaşayalım" diyen Fırat, deprem bölgesinde Alevi depremzedelere yapılan ayrımcılığa dikkat çekti.

"2023 yılında hala cemevleri Alevilerin ibadethanesidir mücadelesi veriyoruz. Bu devletin ayıbıdır" diyen Fırat, böl-parçala-yönet siyaseti yürütüldüğünü söyleyerek buna tepki gösterdi. Yeşil Sol Parti'nin Alevilerin sorunlarını önüne koyduğunu aktaran Fırat, "Yeşil Sol Parti bir Alevi partisi" diye konuştu.