25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti açılışlarını sürdürüyor

Elazığ, İzmir ve Urfa'da seçim irtibat bürolarını açan Yeşil Sol Partililer, 14 Mayıs'a kadar kesintisiz çalışarak halka Yeşil Sol Parti'yi tanıtma çağrısı yaptı.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) Elazığ, İzmir ve Urfa'da seçim irtibat bürolarını açtı.

ELAZIĞ
Elazığ'da merkezi seçim bürosunun açılışına Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, Halkların Demokratik Partisi (HDP) Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş, Kürdistan Komünist Partisi (KKP) Genel Başkanı Sinan Çiftyürek katıldı.

Türkiye'nin dört bir yanında Yeşil Sol Parti rüzgarının estiğini söyleyen Meral Danış Beştaş, 14 Mayıs'a kadar aralıksız bir şekilde çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti. AKP-MHP iktidarının ellerindeki bütün olanaklarla rakiplerini susturmaya ve yıldırmaya çalıştığını ifade eden Beştaş, "En büyük rakipleri olan HDP'yi kapatma davası açtırarak, milyonlarca Kürt'ün, Türk'ün, Alevi'nin, Laz'ın, Çerkez'in oyunu gasp edeceklerini sandılar. Biz onlara dedik 'siz bizi kapatsanız da kapatmasanız da biz bu seçime gireceğiz' ve halkımıza verdiğimiz sözü tuttuk" dedi.

Bu seçime büyük bir coşkuyla girdiklerini kaydeden Beştaş, yaptıkları ittifaklarla herkese ulaşmaya çalıştıklarının altını çizdi. Seçime 33 gün kaldığına işaret eden Beştaş, "Herkesi tek tek arayın ve Yeşil Sol Parti'yi tanıtın. Yeşil Sol Parti'yle en az 100 milletvekili olarak o parlamentoda gümbür gümbür sizleri temsil edeceğiz" çağrısında bulundu.

DBP Eş Genel Başkanı Keskin Bayındır, 20 yıldır geleceklerini karartan iktidara karşı büyük mücadeleler verdiklerini söyledi. 15 Mayıs'ta bu mücadelenin zaferini hep birlikte yaşayacaklarını söyleyen Bayındır, AKP-MHP iktidarına karşı Kürtler, Aleviler, kadınlar, gençler ve tüm ezilenlerin bir araya gelerek tarihin en büyük dersini vereceklerini vurguladı.

İZMİR
Yeşil Sol Parti Karşıyaka'da yüzlerce kişinin katılımıyla seçim bürosunu açtı.

Halaylarla başlayan açılışta konuşan Yeşil Sol Parti Karşıyaka Eş Sözcüsü Gülderen Çeviral, "Bizim ne yapmaya çalıştığımızı 14 Mayıs seçimlerinde görecekler. Bize engel çıkarmaya çalışsalar da gençler, kadınlar, kendini güvencesiz hissedenler olarak hep birlikte bu engelleri aşacağız" dedi.

HDP İzmir İl Eşbaşkanı Çınar Altan, AKP'nin milyonlarca HDP'liyi alternatifsiz bırakmaya çalıştığını vurguladı. Halkları alternatifsiz bırakmamak için Yeşil Sol Parti'yle seçimlere girdiklerini kaydeden Altan, "İsim değiştirerek faşizmin oyunlarını bozduk. Bu dönemde Meclis'e güçlü girmek istiyoruz. Bu nedenle de hep birlikte bu seçim sürecinde çokça çalışmamız gerekiyor. 14 Mayıs'ta mevzimizi güçlendireceğiz. Bu seçim bürosu bu mahallenin merkezi olsun. Partimizi herkese anlatalım" ifadelerini kullandı.

URFA
Yeşil Sol Parti, Urfa'nın Haliliye ilçesine bağlı Süleymaniye Mahallesinde seçim irtbat bürosu açtı. Açılışa, HDP Urfa milletvekili Nusrettin Maçin ve yüzlerce kişi katıldı.

HDP Urfa İl Eşbaşkanı Ahmet Atış, "AKP-MHP faşizmini sandığa gömeceğiz. Bu zihniyetin ilkel ve imha politikalarını 14 Mayıs'ta sandığa gömeceğiz" dedi.

HDP Urfa milletvekili Nusrettin Maçin ise, "14 Mayıs'ta Kürt ve Kurdistan'a karşı Rojava'da, Kuzey'de, Güney'de kirli bir savaş yürütenlere karşı cevap vereceğiz. Türkiye rejimi yüzyıldır Kürt halkını ve mücadelesini yok edemedi. Bundan sonra da yenemezler" ifadelerini kullandı.

Açılış boyunca halaylar çekildi ve sık sık "Bijî serok Apo", "Jin jîyan azadi", "Faşizme karşı omuz omuza" ve "Direne direne kazanacağız" sloganları atıldı.