25 Eylül 2024 Çarşamba

Yeşil Sol Parti 3. bölge milletvekili adayları: Zalimlere karşı birlikte mücadele edelim

3. bölge milletvekili adayları Çiçek Otlu, Celal Fırat ve Hüseyin Fidanboy, gerçekleştirdikleri ziyarette yaşanacak provokasyonlara dikkat çekti ve bu oyunlara gelmeme çağrısı yaptı. AKP-MHP faşist iktidarının muhalif olan herekes saldırdığının altını çizen vekil adayları, Yeşil Sol Parti çatısı altında birlikte mücadele etmeye ve sandıklara sahip çıkmaya çağırdı. 

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti) İstanbul 3. bölge milletvekili adayları Çiçek Otlu, Celal Fırat ve Hüseyin Fidanboy temaslarını sürdürüyor. Halkalı 3. Etap Site Yönetimini, Tokat Reşadiye Toklar Köyü Kültür ve Dayanışma Derneği ve İkitelli Cemevini ziyaret eden vekil adayları Yeşil Sol Parti çatısı altında birleşmeyi ve sandıklara sahip çıkmaya çağırdı. 

OTLU: PROVOKASYON YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR
Söz alan Çiçek otlu, AKP-MHP iktidarın kadın, çocuk, işçi-emekçi ve doğa düşmanı politikalarına dikkat çekti. Seçim çalışmaları süresince meydana gelecek provokasyonlara işaret etti. Yeşil Sol Parti stantlarının yanına gelen faşistlerin, "bunlar dağa çıktı, dağdan indi" diyerek halkı galeyana getirmeye çalıştığını kaydeden Otlu, "Kendileri açısından da böyle propaganda yapmaya çalışıyor" dedi.

Aynı zamanda Zafer Partisi Ümit Genel Başkanı ırkçı, faşist Özdağ'ın genç bir kadına "HDP'lilerin hepsi katildir" ithamını hatırlatan Otlu, "Kendisi bizim kâle aldığımız bir kişilik değil. Çalışma yürütürken laf atıyorlar. Ben bir Türk Alevisiyim aynı zamanda da bir ulusun ezilmesine karşıyım. Bir ulusunu kendi talepleri için mücadelesine inanıyorum. Nasıl ki Aleviler kendi talepleri varsa ve bunun için mücadele ediyorsa Kürtlerin de statü talebi var ve bunun için mücadele ediyor" ifadelerini kullandı. 

'MUHALİF OLAN HERKESE DÜŞMAN BUNLAR'
Çocuk düşmanlığının tarikat ve cemaat eliyle de sürdüğünü kaydeden Otlu, "Bazıları diyor ki kadın köle olsun, çocuk doğursun, eğitim almasın. Hiranur Vakfı temsilcisinin 9 yaşındaki çocuğu nasıl evlendirdiğini gördük. Buna karşı mücadele edeceğiz. Bu ülkede hakkını arayan Kürtler, Aleviler, Kadınlar, işçiler, emekçiler katlediliyor. Muhalif olan herkese düşman iktidar. Bunun için hep birlikte mücadele etmeli, birbirimizin taleplerine saygı duymalıyız" ifadelerini kullandı.

FIRAT: ZALİMLERE KARŞI BİRLİKTE DURACAĞIZ
Celal Fırat da kendisini tanıttı ve çocukluğundan beri cemlerin içinde yetişen, ötekileştirilen bir inancın bireyi olduğunu belirtti. Alevilerin inancının, ibadetinin ve ibadethanesinin yok sayıldığını kaydeden Fırat, mahkeme kararlarının bile uygulanmadığını belirtti ve bu ayıbın ülkeyi yönetenlerin olduğunu kaydetti. 

Cumhuriyetin ikinci yüz yılına girerken halkın demokrasi özlemini duyduğunu kaydeden Fırat, Millet ve Cumhur İttifakı listelerine işaret etti, Alevilere hakaret eden adaylarını bulunduğunu belirtti. Fırat, "Yarın yine bize küfür edecekler. Şu an seçim olduktan sonra da Türkiye'de kaos bekleniyor. Daha evvel ki süreçte olduğu gibi bu gayreti sarf ediyorlar" dedi.

"Bu zalime karşı gür bir şekilde duracağız" diyen Fırat, Yeşil Sol Parti çatısı altında çalışma yürütmeye çağırdı ve oy istedi. 

FİDANBOY: IŞID'LE MÜCADELE ETTİĞİMİZ GİBİ HÜDAPAR'LA DA EDECEĞİZ
Milletvekili adayı Hüseyin Fidanboy ise Hüdapar ve IŞİD'i seçim çalışmalarında ve seçim günü halkların karşısına çıkaracaklarını söyledi ve şöyle devam etti: "IŞİD ile nasıl mücadele ettiysek Hüdapar'la da mücadele ederiz. Gerginlik yaratmak istiyorlar. Bu oyuna gelmeyeceğiz. Onlar yolun sonuna geldiler."

Ziyaret sohbetlerle devam etti.