30 Eylül 2024 Pazartesi

Yenişafak'tan 'terör' kılıfı: Son dakikayla örgütü uyardılar

Saray kalemşörü Yenişafak, tutuklanan gazetecilerin "son dakika" bilgisiyle paylaştıkları haberlerin örgüt üyelerini uyarmak amaçlı olduğunu iddia etti. Gazeteciler için "terörist" kılıfı uydurmak için akıl almaz iddialarda bulunan Yenişagak, F-16'larla ilgili haberlerle gazetecilerin örgüt parçası olarak hareket ettiğini öne sürdü. 

Saray kalemşörü Yenişafak, tutuklanan gazeteciler için "terör" kılıfı uydurmakta gecikmedi. Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında 8 Haziran'da gözaltına alınan 20'si gazeteci 22 kişiden 16'sı Nöbetçi Sulh Mahkemesi tarafından tutuklandı. Tutuklanan Dicle Fırat Gazeteciler Derneği (DFG) Eşbaşkanı Serdar Altan, Mezopotamya Ajansı (MA) editörü Aziz Oruç, JINNEWS Müdürü Safiye Alagaş, Xwebûn Yazı İşleri Müdürü Mehmet Ali Ertaş ile gazeteciler Zeynel Abidin Bulut, Ömer Çelik, Mazlum Doğan Güler, İbrahim Koyuncu, Neşe Toprak, Elif Üngür, Abdurrahman Öncü, Suat Doğuhan, Remziye Temel, Ramazan Geciken, Lezgin Akdeniz ve Mehmet Şahin, Diyarbakır Hapishanesi'ne gönderildi. 

Gazetecilerin gözaltı gerekçesinin haber hazırlamak ve haber yayınlamak olarak açıklanırken sarayın kalemşörü Yenişafak, gazetecilerin PKK'nin medya yapılanması olduğunu iddia etti. 

Gazetecilerin operasyon için havalanan F-16'larla ilgili haber yaparak örgütü uyardığını öne süren Yenişafak, tutuklanan gazetecilerin yaptığı haberlerle örgütün bir parçası gibi hareket ettiğini de iddia etti. 

Gazetecilerin yaptığı haberleri ve yürüttükleri mesleki faaliyetleri kriminalize etmek adına akıl almaz iddialarda bulunan Yenişafak, "son dakika" bilgisiyle paylaşılan haberlerin örgüt üyelerini uyarmak amaçlı olduğunu öne sürdü.