21 Eylül 2024 Cumartesi

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi: Şeyda Yıldız için adalet

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi, Kadıköy'deki Süreyya Operası önünde Ataşehir'de bir plazadan atılarak katledilen Şeyda Yıldız için adalet istedi.

Yaşamak İstiyoruz İnisiyatifi'nin kadın cinayetlerine karşı her ayın 11'inde düzenlediği eylem bu kez Ataşehir'de bir plazadan atılarak katledilen Şeyda Yıldız için gerçekleşti.

Kadıköy'deki Süreyya Operası önünde biraraya gelen kadınlar, "Katledilen kadınlar isyanımızdır", "Şüpheli ölüm değil cinayet", "Şeyda için adalet", "Yaşamak istiyoruz" dövizleri taşıdı.

Eylemde geçtiğimiz günlerde evli olduğu erkek tarafından işkence gören Eda Akın için adalet istendi.

Basın metnini okuyan Aynur Ergül, Şeyda Yılmaz'ın o gün yanında olan Muhammed D. ile Emre A.'nın ifadeleri alınarak serbest bırakıldığını söyledi. Şeyda'nın ölümünün "şüpheli" denilerek üstünün kapatılmak istendiğine dikkat çeken Ergül, Şeyda'nın katillerinin Muhammed D. ve Emre A. olduğunu vurguladı.

Ankara'da bir plazadan atılarak katledilen Şule Çet için yürütülen mücadeleye işaret eden Ergül, "Ev ev, sokak sokak Şeyda için de adalet mücadelemizi öreceğiz. Erkek yargıdan da erkek devletten de bir beklentimiz yok. Şeyda için adaleti kendimiz alacağız. Şeyda için de Fatma için de Pınar için de adaleti sağlayana dek mücadele edeceğiz" dedi.

Eylem sloganlarla sona erdi.