1 Ekim 2024 Salı

Yargıtay yine tecavüzcüyü korudu

Kızına sistematik tecavüz işkencesine bulunan M.T. adlı erkek, kendisine verilen cezaya karşı Yargıtay'a başvurdu. Erkek yargı, tecavüz işkencesinde bulunan erkeğin, mağdurla çekilen fotoğrafta genç kadının gülümsemesi nedeniyle verilen cezanın yerinde olmadığına hükmetti.

Erkek yargı bir kez daha tecavüzde bulunan erkeği korudu. Mersin'de yaşayan 56 yaşındaki bir erkek, dört yıl boyunca kızına sistematik olarak tecavüz işkencesinde bulundu. 2019 yılında savcılığa yapılan ihbarın ardından M.T. adlı erkeğin tecavüz işkencesi sonucu 2015'te genç kadının hamile kaldığı ortaya çıkmıştı.

Dava kapsamında ifade veren M., ilk tecavüzün 2014'te gerçekleştiğini ve failin kendisini tehdit ettiğini söyledi.

Fail söz konusu iddiaları reddederken kadın ile çekilmiş fotoğrafı, mahkemeye delil olarak sundu. Bu fotoğrafın lehinde yorumlanmasını talep etti ancak Mersin 1. Ağır Ceza Mahkemesi, fail erkekle kadının "baba-kız ilişkisi" dolayısıyla aynı evde yaşadığını, mağdurun gebelik sırasında çekilmiş fotoğrafta gülümsüyor olmasının cinsel saldırı ve tehdit suçunun olmadığı anlamına gelmeyeceğini, kadının faille aynı evde yaşamak zorunda olmasından dolayı bu tür fotoğraf çekimlerine sesini çıkaramıyor olabileceğini vurguladı.

Mahkeme, bir genç kadının öz babasıyla kendi isteğiyle "cinsel ilişkiye girmesinin" hayatın olağan akışına ve fıtrata uygun olmadığına, fail erkeğin zor ve tehdit kullanarak cinsel saldırı suçunu işlendiğinin mağdur ve tanık beyanlarıyla ortaya çıktığına dayanarak fail hakkında cezaya hükmetti. Fail avukatı karara Adana Bölge İstinaf Mahkemesi'nde itiraz etti ancak bölge mahkemesi itirazı esastan reddetti.

Bunun üzerine dava dosyası Yargıtay'a taşındı. Yargıtay 9. Ceza Dairesi, faile verilen cezanın yerinde olmadığına hükmetti ve failin tahliyesine karar verdi. Yargıtay kararını, kadının tehdit altında olduğunu belirtmesine rağmen çekilen fotoğrafa dayandırdı.