25 Eylül 2024 Çarşamba

Yargısız infaz edilen Lokman Görgün'ün ailesi İHD'ye başvurdu

Mardin'de "PKK'li" denilerek yargısız infaz edilen 8 çocuk babası Lokman Görgün'ün ailesi, İHD'ye başvurdu.

Mardin'de Ömeryan bölgesinde bulunan Cinata kırsal mahallesinde 8 Nisan'da HPG'li Musa Kahraman (Xebatkar Bagok) ile dayısı Lokman Görgün'ün, köy yolu üzerinde kurulan pusu sonucu katledilmesinin ardından aile İnsan Hakları Derneği (İHD) Mardin Şubesine başvuruda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu sosyal medya hesabından Kahraman ve Görgün'ün PKK'li olduğunu ve 2016 yılındaki bir çatışmada hayatını kaybeden 3 polisin failleri olduklarını iddia etmişti. Ancak katledilen Lokman Görgün'ün 52 yaşında, 8 çocuk babası olduğu ve köyde hayvancılık ile geçimini sürdürdüğü ortaya çıktı.

YARGISIZ İNFAZ
Kahraman ile Görgün'ün aileleri, yakınlarının yargısız infaz edildiklerini belirterek, İHD Mardin Şubesine başvurdu. Aileler yaptıkları başvuruda, Görgün'ün motosikletli bir şekilde ilerlerken kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradığını belirtti.

"Şu ana kadar ne babamızın kırmızı motoru bize gösterildi, ne de bir delil" denilen başvuruda, Görgün'ün bir telefon araması sonrası dışarıya çıktığı, olayın nasıl gerçekleştiği konusunda kimseden bilgi alamadıkları belirtildi. "Jandarma tarafından yargısız bir şekilde açılan ateş sonucu öldürüldüğünü düşünüyoruz" diyen aile İHD'den hukuki destek talebinde bulundu.

İHD Mardin Şubesi yönetimi, konuya dair Mardin Cumhuriyet Başsavcılığı'na gerekli suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.