25 Eylül 2024 Çarşamba

Yalova'da polis bir genci öldüresiye dövdü

Üzerinde kimlik olmadığı için Yalova'da iki polis Aykutalp'i öldüresiye dövdü, hastane kayıtlarına el koydu, ailesine şikayetçi olmaması için baskı yaptı. Hayati tehlikesi olduğu için Aykutalp hastaneye yatırılırken ve işkence izleri çok net ortadayken polis kendisinin darp edildiği iddiasıyla şikayetçi oldu. 

Yalova'da Ramazan Bayramı sırasında polis üzerinde kimlik olmadığı gerekçesiyle Feyyaz Aykutalp'i öldüresiye darp etti, Aykutalp'in darp raporu aldığı hastane kayıtlarına el koydu, "şiddet gördüm" diyerek şikayetçi oldu.

Gazeteci Erk Acarer'e konuşan Aykutalp, eve girerken çok sıkıştığını sahilde bir ağacın altına tuvaletini yaptığını bu sırada rahatsız olan halkın polis çağırdığını aktardı. Yaptığının hata olduğunu kabul ettiğini ve Kabahatler Kanunundan işlem yapılmasında bir sakınca olmadığını söyleyen Aykutalp, iki polisin kendisinden kimlik istediğini, yanında olmadığını fark ettiğini ve bu nedenle de kimlik numarasını vereceğini belirtti. 

'4-5 KEZ YUMRUKLADI, ÇELME TAKIP YERE DÜŞÜRDÜ'
Aykutalp, "Karakola gideceğiz dediler kabul ettim. Ancak ters kelepçe yapmak isteyince reddettim ama taktılar. Karakola gittik. Beni karakoldan çıkarıp hastaneye götüreceklerini söylediler. Kapalı kasa bir araca bindirdiler. Kolumda ters kelepçe duruyordu. Çok sıktıkları için canım acıdı ve bağırdım. Hakaret etmedim, kötü söz söylemedim. Yaşlı polis burnuma 4-5 kez yumruk attı. Yalova Şehir Hastanesi acil girişinde de yine sadece 'kolumu çok sıkmayın' dediğim için çelme takıp yere düşürdü" dedi. 

'YÜZÜM YERE VURULDU VE SÜRTÜLDÜ'
Aykutalp, bu sırada birkaç kez yüzünün yere vurulduğunu ve sürtüldüğünü aktardı. 

'KAYDA ALAN KİŞİ DARP EDİLDİ'
Aykutalp'in maruz kaldığı polis şiddeti etrafta olan bir kişi tarafından kayda alındı. Medyaya servis edilecek dendiği için videoyu çeken kişi de darp edildi ve rapor aldı. 

'HAYATİ TEHLİKESİ OLDUĞU İÇİN HASTANE YATIŞI VERDİLER'
Aykutalp'in hem karakola götürülürken hem de acil serviste uğradığı şiddet sonucunda kafatasında çatlak, burnunda kırık oluştu. Dudağına ve kaşına birden fazla dikiş atıldı. Karakolda ve savcılıkta ifade veren Aykutalp'in emniyet ifadesinde polisin kimlikleri ısrara rağmen gizlendi, hastaneye geri döndüğünde alnındaki kırık nedeniyle "hayati tehlikesi var" deyip yatış verdiler. Polisler, Aykutalp ailesine şikayetçi olmamaları için baskı yaptı. 

'İŞKENCE YAPAN POLİS ŞİKAYETÇİ OLDU'
Polis ayrıca doktorlara "hastaneden çıkarın" diyerek baskı yaptı, hastane reddetti. Polis acil önündeki kayıtlara da el koydu, Aykutalp olay anından tomografiye girene dek ters kelepçeliyken işkence uygulayan polis "şiddet gördüm" diyerek şikayette bulundu.