25 Eylül 2024 Çarşamba

Yağmura aldırmayan halk seçim bürolarını açtı

İstanbul, Şırnak, Diyarbakır ve Batman'da seçim bürolarının açılışını sürdüren Yeşil Sol Parti'nin etkinliklerini halk hınca hınç doldurdu. Yağan yağmura aldırış etmeyen halk slogan ve zılgıtlarla etkinlik alanını coşkuyla doldururken, halaylarıyla renk kattı. Seçim bürosu açılışlarında ortak vurgu ise seçim çalışmalarının yürütüldüğü kadar sandıkların da sahip çıkılması oldu.

Yeşiller ve Sol Gelecek Partisi (Yeşil Sol Parti), İstanbul'un Fatih ilçesindekiKatip Kasım Mahallesi Langa Sokağı'nda seçim irtibat bürosu açtı. Açılışa, Halkların Demokratik Partisi (HDP) İl Örgütü  Eşbaşkanı Ferhat Encu ve Yeşil  Sol Parti Fatih İlçe Örgütü Sözcüsü Bahattin Alparslan da katıldı. Onlarca yurttaş kötü hava koşulları ve yağmura rağmen "Jin Jiyan Azadi" sloganları atarak halay çekti.

Söz alan Encu, faşist AKP-MHP iktidarını sandığa gömeceklerini ve iktidara yürüyeceklerini söyledi. Encu, "Yeşil Sol Parti en güçlü şekilde parlementoda temsil edilecek. Bizleri bugüne getiren halkımız o parlamento da en güçlü şekilde temsil edilecektir. Baskılarla bizi bu  hakikatimizden  döndüremeyecekler" dedi.

PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki ağırlaştırılmış tecride dikkat çeken Fatih ilçe örgütü Eşbaşkanı Seyri Tepe de "Abdullah Öcalan'a uygulanan tecridi bir kadınlar kıracağız. Mücadele eden Kürt halkı kıracak" ifadelerini kullandı.

ŞIRNAK
Yeşil Sol Parti Şırnak İl Örgütü, Cizre'de ikinci seçim bürosunu açtı. Nusaybin caddesinde gerçekleşen açılışa HDP, DBP, TJA, Barış Anneleri Meclisi, Şırnak Milletvekili Nuran İmir ile yüzlerce kişi katıldı. Yağışlı havaya rağmen halkın yoğun katılımı ve coşkusuyla gerçekleşen açılışta, "HDP halktır halk burada", "Direne direne kazanacağız" sloganları sık sık atıldı.

Söz alan İmir, her şart ve koşulda mücadelenin süreceğini kaydetti ve ekledi: "AKP-MHP iktidarı 7 yıldır HDP üzerinde halkımızı savaşa çekmeye çalışıyor. Ama halkımız ve partimizin adalet talebiyle sürekli onların karşısında duruyor. HDP'yi kapatma kararı aldılar. Her gün seçmenlerimizi gözaltı ve tutuklamalarla direnişimizi boşa çıkartmayı amaçlıyor. Niye bunu istiyorlar çünkü demokratik siyasette Kürt halkını tasfiye etmek istiyorlar. Halkımız ne istediyse onu yaptık, bundan sonraki süreçte yapmaya da devam edeceğiz. Bunca saldırılara rağmen demokratik siyaset alanında geri adım atmadık, bu saatten sonrada atmayacağız."  

DİYARBAKIR
Yeşil Sol Parti Amed İl Örgütü, Yenişehir ilçesine bağlı Aziziye Mahallesinde seçim bürosunu açtı. Yeşil Sol Parti Amed İl Eşbaşkanları Pınar Sakık Tekin, Abbas Şahin, HDP Amed İl Eş Sözcüleri Gülistan Atasoy ile Zeyyat Ceylan, DBP il yönetimi, MEBYA-DER, TJA, Barış Anneleri, MED-DER üye ve yöneticilerinin yanı sıra çok sayıda kişinin katıldığı eyleme, büronun çevresindeki apartmanlarda oturan aileler de pencereden kutlamaya eşlik etti. Açılış öncesi toplanan kitle davul zurna ile halay çekti.

Etkinlikte sık sık "Bijî serok Apo", "Jin, jiyan, azadî", ve "Biji berxwedana zindanan" sloganları atıldı. Polislerin anonsuna karşılık kitle davul zurna eşliğinde "Amedê serhildan e" parçası halay çekti.

Söz alan Yeşil Sol Parti Amed İl  Eşbaşkanı Abbas Şahin, seçimlerde oy kullanmanın tek başına yeterli olmadığını ve sanıklara da sahip çıkmak gerektiğinin altını çizdi ve ekledi: "Bu halk faşistlerden hesap sorarak gönderecektir."

Barış Anneleri Meclisi Hava Kıran da seçimleri sahiplenme ve çalışma yürütme çağrısı yaptı. Ardından Barış Anneleri zılgıt, slogan ve meşalelerle seçim bürosunu açtı.

BATMAN
Yeşil Sol Parti Batman'da 4. seçim bürosunu açtı. Petrolkent Mahallesindeki açılışa TJA, Barış Anneleri Meclisi, HDP, DBP ve çok sayıda kişi katıldı. "Bê serok jiyan nabe", "Bijî serok Apo", "Bijî berxwedana zîndanan", "Jin, jiyan, azadî", ve "Direne direne kazanacağız" sloganları ile başlayan büro açılışı halaylar ile devam etti. Her geçen dakika katılımın artığı büro açılışında coşku hiç dinmedi.  Yağan yağmura aldırış etmeyen mahalleliler büro açılışında yerlerini aldı. 90'larda köyleri yakıldığı için Mardin'in Torî Bölgesinen Batman'a yerleşen mahalleli çalan Kemençe eşliğinde halaya dururken, hep bir ağızdan "Bê serok jiyan nabe" sloganı attı.

Atılan slogan ve çekilen halayların ardından büro Barış Anneleri Meclisi zılgıtlarla büroyu açtı. Büronun bulunduğu cadde hınca hınç dolarken, DBP Batman İl Eşbaşkanı Burhan Eğlenti söz aldı. Kürt halkının tarihinin direnişler ile dolu olduğunu kaydeden Eğlenti, Batman'ın Edip Solmaz'ın ruhu ile seçime gittiğini söyledi. Kent halkının partileri etrafından kenetlendiğine dikkat çeken Eğlenti, 5-0 ile AKP-MHP-HÜDA-PAR zulmüne son vereceklerini söyledi.

Konuşmanın ardından kitle halay, zılgıt ve slogan eşliğinde büro açılışını sonlandırdı.