23 Eylül 2024 Pazartesi

Xelîl 27 Ekim saldırısını anlattı

İşgalci Türk devletinin 27 Ekim'de Dêrik'e yönelik hava saldırısında yaralanan Evîn Xelîl, saldırının insanlık dışı olduğunun altını çizdi.

İşgalci Türk devletinin 27 Ekim'de Dêrik kentine yönelik gerçekleştirdiği hava saldırısında yaralanan Evîn Xelîl saldırı anını anlattı. Dêrik kentinde Azadî mahallesindeki bir evi hedef alınmış saldırıda QSD komutanlarından Şiblî Şiblî (Ferhat Dêrik) ölümsüzleşmişti.

Saldırının yaşandığı sırada evin yakınlarından geçen 39 yaşındaki Evîn Xelîl ve 11 yaşındaki Ehmed Şahîn yaralanmıştı. Yaşananları ANHA'ya anlatan Evîn Xelîl, pazardan eve döndüğünü ve Şiblî Şiblî'nin evinden birkaç metre uzaktayken uçak sesini duyduğunu kaydetti.

Saldırıda omzundan ve ayağından yaralanan Evîn Xelîl, "Birden uçak sesini duydum. Hiçbir şey hissetmedim, sadece yerde ve kanlar içinde olduğumu gördüm. Mahalle halkının 'yine bombalayacak' dediğini duyabiliyordum. Kadınlar yardımıma koştu. Beni ve yaralanan çocuğu hastaneye kaldırdılar" dedi.

Kolundan ve ayağından yaralandığı ve roket parçalarının henüz çıkartılamadığını belirten Evîn Xelîl şunları söyledi: "İşgalci Türk devletinin bölgedeki temel altyapısını, halkı ve halkın güvenliğini sağlayan savunma güçlerini hedef almasının insanlık dışıdır."