1 Ekim 2024 Salı

Welat Yıldız Paris'te anıldı

Welat Yıldız 8 Nisan günü ölümsüzleşmesinin ardından pek çok kentte anma etkinlikleri yapıldı. Paris'te yapılan anmada, ölümsüzlerin ideallerini yaşama geçirmek için mücadelenin büyütülmesi gerektiği vurgulandı.

Rojava'da ölümsüzleşen MLKP Alişer Deniz Tugay komutanı Welat Yıldız (Serfiraz Nîdal) Paris'te anıldı. Devrim ve sosyalizm mücadelesinde ölümsüzleşenler için saygı duruşu ile başlayan anma sinevizyon gösterimi ile sürdürüldü.

Anmada MLKP adına bir konuşma gerçekleştirildi. MLKP Temsilcisi yaptığı konuşmada, "Welat Yıldız yoldaş Rojava devriminin büyütülmesi mücadelesinde tıpkı Baran yoldaş gibi Kürdistani renkleriyle sosyalizm mücadelesinde yer aldı" dedi.

Ölümsüzleri anmanın gerçek anlamının onların ideallerini gerçekleştirme mücadelesini büyütmek olduğunu vurgulayan MLKP temsilcisi, "İnsanlık ateş çemberinden geçiyor. Emperyalist rekabet dünyanın değişik coğrafyalarında savaşlarla kızışmış durumda. Saray rejimi bu puslu havadan faydalanmanın peşinde. Bugün Rojava'ya yönelik işgal girişimleri bunu gösteriyor. Bize somut görevler çıkarıyor. Dolayısıyla yoldaşlarımız Rojava'daki varlık nedenleri olan devrimin sosyalizme ilerletilmesi mücadelesinde üzerlerine düşeni gerçekleştirecektir. Bizlerde burada yoldaşlarımızın mücadelesini destekleyecek büyütecek bir sorumlulukla hareket edeceğiz" diye konuştu.

Etkinlikte Rojava'da bulunan enternasyonal özgürlük savaşçısı bir gerillanın Welat Yıldız'ı anlattığı mektup okundu. Anma Welat Yıldız'ı tanıyan yoldaşlarının anlatımları ve sevdiği türkülerin söylenmesi ile devam etti.