25 Eylül 2024 Çarşamba

'Vur de vuralım öl de ölelim' sloganına Akar'ın yanıtı: Onun da zamanı gelecek

AKP'nin Kayseri Milletvekili adayı olarak gösterilen Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, aday tanıtım toplantısında, "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganına, "Onun da zamanı gelecek, bekleyin" sözleriyle AKP-MHP iktidarının seçim politikasını ortaya koydu.

7 Haziran 2015 seçimleri döneminde HDP'nin Diyarbakır mitinginde DAİŞ çetesinin bombalı saldırısının ardından, DAİŞ eliyle gerçekleştirilen 20 Temmuz 2015 Suruç, 10 Ekim 2015 Ankara Gar katliamlarının sorumluları yeni saldırıların sinyallerini verdi. Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, aday gösterildiği Kayseri'deki aday tanıtım toplantısında başta Rojava ve Güney Kürdistan olmak üzere gerçekleştirilen işgal girişimi saldırılarını savundu. "Şu anda Mehmetçik büyük bir başarıyla teröristlerin bütün inlerini, sığınaklarını başlarına yıktı, yıkmaya devam ediyor" diye konuşan Akar, Türk devleti olmadan bölgede herhangi bir problemin çözümünün mümkün olmadığını savundu.

"Dolayısıyla Türkiye'nin her zamankinden daha güçlü, daha büyük olması lazım. Güçlü ve büyük Türkiye için hepimizin daha çok çalışması lazım" diye konuşan Akar, salondakilerin "Vur de vuralım, öl de ölelim" sloganlarına, "Onun da zamanı gelecek bekleyin" yanıtını vererek savaş politikalarını sürdüreceklerini ortaya koydu.

Zap, Metîna ve Avaşîn'de aldıkları yenilgiyi unutan, unutturmaya çalışan Akar, Güney Kürdistan ve Rojava'daki saldırılarıyla övündü, "terör kamplarının" yıkıldığını öne sürdü. 

Yıllardır ağırlaştırılmış tecrit altında tutulan Abdullah Öcalan, HDP eski Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş ile HDP'li siyasetçilerin serbest bırakılacağı açıklamalarını hedef alan Akar, "Bazıları bilinçli şekilde teröristleri cesaretlendiriyor, terörist elebaşlarını tahliye edeceklerini, hapishaneden çıkaracaklarını söylüyorlar. Buna bu millet asla müsaade etmez" sözleriyle siyasi gözaltı ve tutuklama saldırılarını ve rehine politikalarını sürdüreceklerini kaydetti.

AKP'ye oy vereceklerin "beka", "savunma", "güvenlik" politikalarını desteklemek anlamına geldiğini söyleyen Akar'ın sözlerine sosyal medya üzerinden tepkiler gelişti.