24 Eylül 2024 Salı

Viyana'da HDP'yi sahiplenme eylemi

ADGB, Avusturya'nın başkenti Viyana'da HDP hakkında açılan kapatma davası ve Deniz Poyraz'ın katledilmesini protesto etti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) hakkında kapatma davası ile ilgili dosyanın kabul edilmesinin ardından, Avusturya'nın başkenti Viyana'da Avrupa Demokratik Güç Birliği (ADGB) bileşenleri basın açıklaması düzenledi.

Viyana'nın işlek caddelerinde Mariahilfer'de yapılan basın açıklamasında HDP bayrakları ile İzmir'de faşist saldırı sonucu katledilen Deniz Poyraz'ın da fotoğrafları taşındı.

"Faşizme karşı birlikte mücadeleye", "HDP yalnız değildir" pankartlarının taşındığı eylemde yapılan konuşmalarda, MHP-AKP faşizmi lanetlendi. HDP'nin bir özgürlük hareketi olduğu ve faşist mahkemelerin bu hareketi engelleyemeyeceği ifade edilirken, tüm antifaşistlerin HDP etrafında kenetlenmesi çağrısı yapıldı.

Eylem sırasında faşist provokasyonlar kitlenin müdahalesi ile engellendi. Eylem "Faşizme karşı omuz omuz", "Deniz Poyraz ölümsüzdür", "Yaşasın enternasyonal dayanışma" sloganları ile son buldu.