25 Eylül 2024 Çarşamba

Viranşehir'de kitlesel açılış

Yeşil Sol Parti Viranşehir'de binlerce kişinin katılımıyla seçim bürosu açılışı yaptı. Milletvekili adayı Ömer Öcalan, "Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kırıp atacağız" dedi.

Yeşil Sol Parti, Urfa'nın Viranşehir ilçesinde kitlesel seçim irtibat bürosu açtı. Urfa milletvekili adaylarının yanı sıra binlerce kişi açılışa katıldı. Viranşehir girişine bir araya gelen partililer, yüzlerce araçlık konvoyla ilçeye giriş yaptı. İlçe merkezinde konvoyla tur atan adaylar, halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı. Evlerinin camlarına çıkan, sokakta yürüyen yaşlı genç binlerce kişi zafer işareti ve alkışlarla milletvekili adaylarını karşıladı.

'BU MEYDAN KİRLİ OYUNLARA CEVAPTIR'
Adayları taşıyan konvoy Gölbaşı mahallesine ulaştığında coşku doruğa ulaştı. Büro açılışında konuşan Yeşil Sol Parti Urfa milletvekili adayı Dilan Kunt Ayan, "89'da burada adımın Dilan olması için büyük uğraş ve mücadele verilmişti. O mücadele şu an bu alanı doldurdu. Bu alanlar daha da büyüyecek. Bu mücadelenin isimden başlayıp bu alana kadar gelmesinde kadınların emekleri büyüktür. AKP-MHP'nin kirli oyunlarına, zulmüne, savaşa ve tecride bu alanla cevap veriyoruz" dedi.

'TECRİDİ KIRACAĞIZ'
Milletvekili adayı Ömer Öcalan da PKK lideri Abdullah Öcalan üzerindeki tecride tepki gösterdi. Öcalan, "Tecrit, biz Kürtler için çok önemli bir husustur. Kimse bu devletin hukuk ve kanun devleti olduğunu söylemesin. Sayın Öcalan'a yönelik büyük bir tecrit uygulanıyor. 2 yıldır görüşme gerçekleşmiyor. Hani kanun? Nerede yasalar? Adalet, hukuk nerede? Birlikte, demokratik siyasetle arkadaşlarımızı zindanlardan çıkartacağız. Sayın Öcalan üzerindeki tecridi kırıp atacağız" ifadelerini kullandı.

Ömer Öcalan'ın konuşması sırasında kitle "Bijî serok Apo" sloganını attı. Açılış, konuşmaların ardından son buldu.