23 Eylül 2024 Pazartesi

Veli-der'den Zeren Ertaş için açıklama

Katledilen Zeren Ertaş için açıklama yapan Veli-der, çocuklar ve gençler için tüm velilere mücadele çağrısı yaptı.

Öğrenci Veli Derneği (Veli-der) Aydın, KYK Güzelhisar Kız Öğrenci Yurdunda katledilen Adnan Menderes Üniversitesi öğrencisi Zeren Ertaş için açıklama yaptı.

"Üniversiteyi kazanmış gençlerimizi hayatlarının baharında devletin yurtlarına yerleştiriyoruz. Biz KYK yurtlarının azlığından ve çocuklarımızın barınamadığından bahsedip yurtların artırılmasını istiyorduk. Bu acı olay yurtların yetersizliği yanında niteliksizliğini de ortaya koyuyor" denilen açıklamada şu sorular soruldu:

🔹"Çocuklarımızı nitelikli yurtlarda barındırma ve ihtiyaçlarını karşılama sorumluluğunuzu biliyor musunuz?
🔹Aylardır süregelen asansör bakımı ve değişimi uyarılarına rağmen hayatını kaybeden gencimizin ailesine nasıl cevap vereceksiniz?
🔹Liyakati esas almayan yöneticilerle sorunları görmezden gelmenin daha büyük sorunlara yol açabileceğini görmüyor musunuz?
🔹Bir ülkenin itibarının, yaşatmak için yaşamak olduğunu ve özellikle çocuklar ve gençlerin daha hassas olduğunu ne zaman kabul edeceksiniz?
🔹Arkadaşlarının ölümünü gözleri önünde yaşayan gençlerin itirazlarına polis baskısı yaparak nasıl bir çözüm sağlamayı düşünüyorsunuz? Oysa gençlerin psikolojilerine anlayışla yaklaşacak psikologlar gibi uzmanlarla iletişime geçmek daha doğru bir atım olmaz mı?"

Her zaman çocukların ve gençlerin yanında olacaklarını kaydeden Veli-der, tüm velilere mücadele çağrısı yaptı.