28 Eylül 2024 Cumartesi

Veli-Der: Tüm öğrencilere ücretsiz yemek ve su hakkı sağlansın

Bir süredir okullarda ücretsiz yemek talebi gündeme gelirken, MEB, 6 Şubat'tan itibaren okul öncesi eğitimdeki öğrencilere, taşımalı eğitim ve pansiyonlu eğitim okullarında ücretsiz yemek vereceklerini açıkladı. Sınırlandırılan ücretsiz yemek verilmesi uygulamasına, Öğrenci Veli-Der tepki gösterdi, tüm okullarda tüm çocuklar için ücretsiz okul yemeği ve su hakkı sağlanıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini kaydetti.

Öğrenci Veli Derneği iki yıla yakın süredir ülkenin her yerinde tüm okullarda çocuklara ücretsiz yemek ve içilebilir su verilmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Öğrencilerin ve velilerin taleplerine kulak tıkayan AKP-MHP iktidarı tüm çağrılara rağmen ücretsiz yemek hakkını yok sayıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), 6 Şubat'tan itibaren okul öncesi eğitimdeki tüm okullarda ve taşımalı eğitimden yararlanan öğrenciler ile pansiyonu bulunan okullardaki öğrencilere ücretsiz yemek dağıtılacağını açıkladı.

Bakanlığın lütuf gibi duyurduğu kampanyaya ilişkin açıklama yapan Öğrenci Veli-Der, "Çocuklarımızın beslenme, kamusal eğitim hakkı ‘maliyet hesabı' yapılamaz. Ücretsiz okul yemeği ve su tüm çocuklarımızın kamusal eğitim hakkıdır. Tüm okullarda tüm çocuklarımız için ücretsiz okul yemeği ve su hakkı sağlanıncaya kadar mücadeleye devam edeceğiz" dedi.