25 Eylül 2024 Çarşamba

Veli-Der: Öğretmen ve öğrencilerin sorunları çözülsün

Veli-Der, Özel Doğa Kolejlerinde yaşanan sorunlara dikkat çekti. "Eğitim yapboz, öğretmenlerimiz ve çocuklarımızda bunun parçası olamaz" diyen veliler, Milli Eğitim Bakanı Selçuk'u göreve çağırdı. Aileler, Milli Eğitim Müdürlüğü'ne dilekçe verdi.

Öğrenci Veli Derneği (Veli-Der), Özel Doğa Kolejlerinde 3 aydır öğretmenlere maaş verilmemesi başta olmak üzere yaşanan sorunlara dikkat çekmek için İstanbul Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenlemek istedi. Ancak polis engelliyle karşılayan aileler, Mehmet Akif Ersoy Parkı'nda açıklama yaptı.

Doğa Koleji velileri adına açıklama yapan Hale Usluer, çocuklarını geleceğe hazırlayan öğretmenler adına toplandıklarını belirterek, "Amacımız sadece öğretmenler ses olmak değil, kendini bu işe adamış hakkı verilmeyen tüm öğretmenlerimizin çığlığını bir nebze ilgili kurumlara duyurmaktır" diye konuştu.

Çocuklarının eğitim hakkının elinden alındığına dikkat çeken Usluer, ulaşılabilir eğitimi parayla satın almak zorunda olduklarını vurguladı. Usluer, "Bu sömürü düzenini beslemek zorunda bırakıldığımız gibi öğretmenlerimiz de ekmek parasını kazanabilmek için, güvencesiz bir şekilde çalışmak zorunda bırakılmıştır" dedi.

'EĞİTİM YAPBOZ DEĞİLDİR, ÖĞRETMEN VE ÇOCUKLAR DA PARÇASI OLAMAZ'
"Yönetimde kim olursa olsun eğitim yapboz tahtası değildir, öğretmen ve çocuklarımız da bu oyunun parçası olamaz" diyen Usluer, Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk başta olmak üzere tüm yetkilileri göreve çağırdı.

Usluer, velilerin taleplerini ise şöyle sıraladı:

"-Eğitime devam etmekte olan kampüslerin fiziksel anlamda kullanılabilir olarak tutulmasının sağlanması,

-Okullarımızın ve kampüslerimizin var olan şart ve koşullarda eğitime halihazırdaki mevcut öğretmen ve öğrencilerle devam etmesi, başka Özel ve Devlet okullarına naklinin yapılmaması,

-Öğretmenlerimizin ve tüm çalışanların ücretlerinin günü gününe ödenmesi, geriye dönük maaşlarının ödenmesi."

Veliler, açıklamanın ardından dilekçe vermek için İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yürüdü.