30 Eylül 2024 Pazartesi

'Vatan gibi zoru başaracağız'

Vatan'ın Kobanê'ye gitmek için yaptığı fedakarlıkların hatırlatıldığı mezar başındaki anmada, onun gibi zoru başarma sözü verildi. Oğlunun yürüttüğü mücadeleyle gurur duyduğunu kaydeden baba Budak, yürütülen kararlı mücadeleyle kimsenin kendilerini yok edemeyeceğini gösterdiklerini söyledi. 

Suruç şehidi Vatan Budak, Karlıtepe'de bulunan mezarı başında anıldı. Budak ailesinin yanı sıra Suruç yaralıları, Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF), Ölümsüzlerin ve Tutsakların Sesi Plaftormu (ÖTSP) ile anarşistlerin katıldığı anma saygı duruşuyla başladı. 

BABA BUDAK: BİZİ YOK EDEMEYECEKLER
Söz alan Budak'ın babası Murat Budak, "Kobanê'yi yeniden inşa etmek için 'Kobanê düştü düşecek' diyenlere inat Kürdistan ve Türkiye'nin birçok bölgesinden yoldaşlarımız 'Beraber savunduk beraber inşa edeceğiz' diyerek yol açıktı. AKP ve onun beslemeleri IŞİD tarafından Suruç'ta yaşanan canlı bomba saldırısında 33 düş yolcumuz ölümsüzleşti.

Bizlere ve yoldaşlarına kalan bize bıraktığı mücadeleyi ve bayrağı taşımak. Nasıl ki saldırı olduğu gün bizi yok edeceğini sanan eli kanlı katiller bir kez daha 7 yıldır ve bugün gördü. 'keşke o saldırıda bizim çocuklarımız olsaydı, bizler alışığız ölümlere' diyen onurlu anneler oldukça, 7 yıldır durmadan alanlarda mücadeleye devam eden gençlik oldukça bizi yok edemeyeceklerini anlayacaklar" dedi. 

SGDF: ZORU BAŞARACAĞIZ
SGDF adına konuşan Senem Pektaş ise Vatan'ın cebindeki son parasıyla aç kalmak pahasına çocuklara oyuncak aldığını hatırlattı. Savaş gerçekliğinden bahsedildiğinde ise "Kolayı olan herkes yapar önemli olan zoru başarmak" dediğini anımsatan Pektaş, "7 yıldır adım adım her sokakta zoru başarmanın mücadelesini veriyoruz onların bayrağını devraldık ve yükselteceğiz" ifadelerini kullandı. 

ÖTSP: ONLARA VERDİĞİMİZ SÖZÜ HER GÜN HATIRLIYORUZ
ÖTSP adına yapılan konuşmada, "Her yerde onların adımlarına basarak yürüyoruz. Onar savaşın en kızgın olduğu dönemde bir halkla dayanışmanın, onuru istemenin bedeliyle karşılaştılar. Bizler de son nefesimize kadar bedel ödemeye hazır olduğumuzu göstermek, düşlerine sahip olduğumuz göstermek için her gün başımızı yastığa koyarken söz veriyoruz. Suruç şehitleri her yerde yolumuzu aydınlatmaya devam edecek" denildi. 

Anma, "Suruç şehitleri ölümsüzdür" sloganıyla sona erdi.