25 Eylül 2024 Çarşamba

Van'da 3 belediye eşbaşkanı tutuklandı

Van'da 6 Aralık'ta gözaltına alınan Muradiye Belediyesi Eşbaşkanı Yılmaz Şalan, Özalp Belediyesi eşbaşkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç tutuklanırken, Başkale Belediyesi Eşbaşkanı Erkan Acar ve  Muradiye Belediyesi Eşbaşkanı Leyla Balkan adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Van'da 6 Aralık'ta düzenlenen ev baskınlarında "örgüte üye olmak" ve "örgüt propagandası yapmak" iddiasıyla gözaltına alınan Halkların Demokratik Partisi (HDP) yönetimindeki Muradiye Belediyesi eşbaşkanları Leyla Balkan ve Yılmaz Şalan, Özalp Belediyesi eşbaşkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç ile Başkale Belediyesi Eşbaşkanı Erkan Acar'ın savcılık ifadeleri sona erdi.

İfade işlemleri tamamlanan eşbaşkanlar, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildi. Mahkeme HDP Muradiye Belediyesi Eşbaşkanı Yılmaz Şalan, Özalp Belediyesi eşbaşkanları Dilan Örenci ve Yakup Almaç'ın tutuklanmasına karar verirken, Başkale Belediyesi Eşbaşkanı Erkan Acar ve  Muradiye Belediyesi Eşbaşkanı Leyla Balkan'ı adli kontrol şartıyla serbest bıraktı.