30 Eylül 2024 Pazartesi

Van Gölü'nde mültecileri taşıyan tekne battı

Van Gölü'nde mültecileri taşıyan tekne battı. Önceki gün batan teknede çok sayıda mülteci olduğu belirtildi. Valilik, arama kurtarma çalışmalarında şu ana kadar bir sonuç alınamadığını açıkladı.

Önceki gün mültecileri taşıyan bir teknenin Van Gölü'nde battığı ve onlarca mültecinin yaşaımını yitirdiği belirtildi. Tuşba ilçesinde bulunan Çarpanak Adası yakınlarında gerçekleştiği belirtilen olayda teknede çok sayıda mülteci olduğu iddia edilirken, jandarma ve sağlık ekipleri teknenin nerede battığı konusunda bir bilgiye ulaşamadığı öğrenildi.

Konuya ilişkin Van Valiliği'nden yapılan açıklamada, Gevaş ilçesi Yoldöndü Jandarma Karakol Komutanlığı sorumluluk bölgesinde bulunan Altınsaç Mahallesi’nde 27 Haziran saat 22.00 sıralarında kendi tekneleriyle Van Gölü’ne açılan Sedat ve Medeni Akbaş isimli şahıslardan uzun süre haber alınamadığı bilgisinin mahalle muhtarı tarafından aktarıldığı belirtildi.

İhbar üzerine çalışma başlatıldığı ancak kayıp olan tekneye ilişkin hiçbir ize rastlanmadığı kaydedildi.

Açıklamada, "Sabah saatlerinden bu yana hem havadan hem denizden yapılan aramalarda bir sonuca ulaşılamadı. Yoğun güvenlik önlemlerinin aldığını göl kıyısında, arama kurtarma ekiplerinin şu ana kadar yaptıkları taramada da herhangi bir ize rastlanmadı. Arama kurtarma çalışmaları birçok noktada devam ediyor" denildi.