25 Eylül 2024 Çarşamba

Valiye göre Alevi evlerinin işaretlenmesi "mezhepsel" değil'

Gaziemir'de Alevilerin evlerinin işaretlenmesi ve "Defol Alevi" yazılmasına tepkiler sürüyor. Tepkilerin ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü soruşturma başlatıldı. Vali Erol Ayyıldız ise "Mezhepsel bir durum değil, asayiş olayı" dedi.
 

İzmir'de Gaziemir'in Yeşil Mahallesi'nde Alevilerin yaşadığı bazı evlerin duvarlarının işaretlenip, yazıların yazılmasına ilişkin tepkiler sürüyor. Konuya ilişkin açıklama yapan İzmir Valisi Ayyıldız ise "Mezhepsel bir durum değil, asayiş olay" iddiasında bulundu. 

Mahallede yaşayan Aleviler, daha önce böyle bir şey yaşamadıklarını belirterek, kaygılarını dile getirmişlerdi. Sosyal medyada büyük tepkiye neden olan olayın ardından İzmir Emniyet Müdürlüğü'nün soruşturma başlattığı kaydedildi. 

İzmir Valisi Erol Ayyıldız ise açıklama yaptı. Ayyıldız yaptığı yazılı açıklamada, "Emniyetimizin yaptığı çalışmada yazının herhangi bir mezhepsel bir durum sebebiyle olmadığı, kavga nedeniyle asayiş olayına dayandığı değerlendirilmektedir. Konuyla ilgili idari ve adli tahkikat devam etmektedir" denildi. 

Sosyal medyada tepki olarak "#Aleviyim# hastagi ile kampanya yapıldı.