24 Eylül 2024 Salı

Valilik, Kocaeli'de 15 gün boyunca eylemleri yasakladı

Kocaeli Valiliği, 6 Mayıs gece saat 24.00'e kadar her türlü eylem, etkinlik ve basın açıklamasını yasakladı.
Gebze M Tipi Hapishanesi önünde açlık grevindeki tutsakların ailelerinin saldırılara karşı eylemlerini engellemeyen devlet, eylemleri yasaklama yöntemine gitti. Kocaeli Valiliği, Kocaeli genelinde her türlü eylem, etkinlik ve basın açıklamasını yasakladığını açıkladı. Valilikten yapılan yazılı açıklamaya göre, yasak 6 Mayıs gece 24.00'e kadar sürecek. Yapılan açıklamada, özellikle Gebze Hapishanesi önünde yapılmak istenen eylemler yasaklama sebebi olarak ileri sürüldü.
 
Valilik, Kürt halk önderi Abdullah Öcalan'a uygulanan tecride karşı Kocaeli genelinde yapılacak, yürüyüş, basın açıklaması, açlık grevi, oturma eylemi, stant, çadır kurma, bildiri dağıtımı gibi eylem ve etkinliklerin 22 Nisan 2019 günü saat 00.01'den 06 Mayıs 2019 günü saat 24.00'a kadar yasaklandığını duyurdu.
 
POLİS HAPİSHANE ÖNÜNDE ANNELERE SALDIRMIŞTI
 
Geçtiğimiz günlerde açlık grevindeki çocuklarına destek olmak için Gebze Hapishanesi önüne giden ve polisin saldırısına maruz kalan annelerin görüntüleri gündem olmuştu. Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması talebiyle açlık grevinde olan tutukluların aileleri, Gebze Hapishanesi önünde oturma eylemi yapmak istemiş, polis annelere saldırmış ve hakaret etmişti. Yaşanan saldırı gündeme gelmiş, olayla ilgili Kocaeli Valiliği tarafından soruşturma başlatıldığı açıklanmıştı.
 
1 MAYIS'I KAPSAMIYOR
 
Yasağın 1 Mayıs kutlamasını kapsamadığını söyleyen Türk-İş Kocaeli Temsilcisi Yakup Yıldız, "1 Mayıs kutlaması izinleri alındı, yetkililerle görüşüldü. Herhangi bir engel olacağını düşünmüyorum ama yetkililerle gerekli görüşmeyi yapacağız" dedi.