25 Eylül 2024 Çarşamba

VakıfBank hisseleri Türkiye Varlık Fonu'na devredildi

Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan Vakıflar Bankası (VakıfBank) hisseleri Türkiye Varlık Fonu'na devredildi.

Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı (VakıfBank) hisseleri Hazine'ye devrediliyor. Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait olan hisselerin devri için verilen karar bugün Resmi Gazete'de AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayınladı. 

Böylelikle Vakıflar Genel Müdürlüğünün idare ve temsil ettiği A ve B grubu hisselerin yüzde 58,5'i Hazine'ye devredildi.

Türkiye Vakıflar Bankası Türk Anonim Ortaklığı (banka) hisselerinden, diğer mülhak vakıflara ait bulunanlar hariç olmak üzere, Vakıflar Genel Müdürlüğünün idare ve temsil ettiği A ve B grubu hisselerin beher hisse değeri 9,4956 lira olarak tespit edildi. Hazine'ye devredilecek hisselerin toplam büyüklüğü ise 13.9 milyar TL.

Kararda, değeri belirlenen hisselerin tamamının bu kararın yayımı tarihinden itibaren bir hafta içerisinde Hazine ve Maliye Bakanlığı adına banka pay defterine kaydedileceği belirtildi.

Söz konusu kararın uygulanmasına ilişkin tereddütleri gidermeye Hazine ve Maliye Bakanı yetkili olacak.

ZİRAAT VE HALKBANK DA TÜRKİYE VAKIFLAR FONU'NDA
Vakıfbank üç büyük kamu mevduat bankasının en küçüğü konumunda bulunuyor. Diğer iki kamu bankasından Ziraat Bankası'nın tamamı, Halkbank'ın ise yüzde 51.06'sı Türkiye Varlık Fonu'na ait.