21 Eylül 2024 Cumartesi

Uzman çavuş Musa Orhan'ın tecavüz ettiği İ.E. yaşamını yitirdi

Uzman çavuş Musa Orhan'ın tecavüzüne uğradığı için intihar eden 18 yaşıdnaki İ.E., 16 Temmuz'dan beri tedavi gördüğü hastanede yaşamanı yitirdi.

Batman'ın Beşiri ilçesinde 16 Temmuz günü intihar girişiminde bulunan, sonrasında ise uzman çavuş Musa Orhan tarafından tecavüze uğradığı ortaya çıkan 18 yaşındaki İ.E, tedavi gördüğü hastanede yaşamını yitirdi.

İntihar girişiminde bulunan İ.E'nin bıraktığı mektupta uzman çavuş Musa Orhan'ın tecavüzüne maruz kaldığını anlatmıştı. Gözaltına alınan Orhan, İ.E. ile herhangi bir cinsel birliktelik yaşamadıklarını savunmuştu. Ancak Adli Tıp Kurumu raporu İ.E.'nin tecavüze uğradığını doğrulaşmıştı. Uzman çavuş bu kez de alkollü olduğunu iddia etmişti.

RAPORA RAĞMEN SERBEST BIRAKILDI
Gizililik kararı getirilen soruşturma kapsamında gözaltına alınan uzman çavuş Musa Orhan, "nitelikli cinsel istismar" suçundan sevk edildiği Siirt Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından adli kontrol ile serbest bırakılmıştı.

İ.E.'nin ailesi, hukuki destek alabilmek için İnsan Hakları Derneği (İHD) Batman Şubesi'ne başvurdu. Ailenin talebi üzerine dernek tarafından Siirt Cumhuriyet Başsavcılığı'na, Milli Savunma Bakanlığı'na ve TBMM İnsan Hakları Komisyonu'na başvuruda bulunarak soruşturma ve olay hakkında bilgi alma talebinde bulundu.
 
HDP Batman Milletvekili Feleknas Uca, uzman çavuşun serbest bırakılmasını Adalet Bakanı Abdülhamit Gül tarafından yanıtlanmasını istediği soru önergesi ile Meclis gündemine taşıdı.