30 Eylül 2024 Pazartesi

Uzaktan eğitim süreklileşecek

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, uzaktan eğitimi önümüzdeki yıllarda da sisteminin olağan bir parçası olarak yapmak için yeni bir proje çalışması içinde olduklarını belirtti.

Salgın nedeniyle kapanan okullardaki eğitim EBA (Eğitim Bilişim Ağı) uygulaması üzerinden, 23 Mart'tan beri uzaktan verilmeye başlandı. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, "Uzaktan eğitimi önümüzdeki yıllarda da Türk eğitim sisteminin olağan bir parçası olarak yapmak için yeni bir proje çalışmasının içindeyiz" dedi.

Bakan Selçuk, salgın sürecinde "fayda" gördükleri uzaktan eğitimin bundan sonraki süreçte de bazı konularda devam etmesini isteyen öğretmenlere, "Eğitim sisteminin olağan bir parçası olarak yapmak için yeni bir proje çalışmasının içindeyiz" yanıtını verdi.

EĞİTİM-SEN ÖNCEDEN DİKKAT ÇEKTİ
Eğitim-Sen TİS ve Hukuk Sekreteri Varol Öztorun, 23 Mart'ta uygulama başlamadan önce ETHA'ya yaptığı değerlendirmede, uzaktan eğitimin yeni istihdam politikasına kaynaklık edebileceğeğine dikkat çekerek şunları söylemişti:

"Geçmişte deprem olduğunda deprem vergisi geçici olarak konulmuştu, daha sonra kalıcı vergiye dönüştürüldü. Uzaktan eğitimi bir deneme süreci şeklinde değerlendirip daha sonraki eğitim politikalarında 'Bakın biz bunu denedik geçmişte, uygulanabilen bir sistem' diyerek, yeni okul yapmayıp, yeni öğretmen istihdamı açmaktan kaçınmak ve çıraklık eğitim okullarında olduğu gibi bir gün okula giderek ya da hiç gitmeyerek internet üzerinden eğitim verilebilmesi gibi uygulamalara gidilebilir. Biz Eğitim-Sen olarak bu sürecin daha ciddiyetle yürütülmesi için takipçisi olacağız."