30 Eylül 2024 Pazartesi

Uzak şehirlerdeki tutsaklarla bayramda dahi görüşemiyorlar

Tutsak yakınlarının Diyarbakır'daki Adalet Nöbeti'nin 239. gününde, tutsakların uzak yerlerdeki hapishanelere götürülmesinden dolayı bayramda dahi ziyaret edemediklerini söyledi. 

Hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılması için ailelerin başlattığı Adalet Nöbeti, 239. gününde Diyarbakır D Tipi Kapalı Hapishanesi önünde sürdü. Tutsak yakınlarının katıldığı eyleme, Tutuklu Hükümlü Aileler ile Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (TUAY-DER), 78'liler Girişimi, Halkların Demokratik Partisi (HDP) ve Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) üyeleri de destek verdi.

'YETKİLİLER DUYMAMAZLIKTAN GELİYOR'
Tutsak yakını Herdem Merwanî, Adalet Nöbeti eylemlerinin birkaç gün sonra 9. ayına gireceğini belirtti. Bunca süredir eylemlerinde dile getirdikleri taleplerin toplumsal talepler olduğunu kaydeden Merwanî, ancak yetkililerin seslerini duymazlıktan geldiğini aktardı.

'AİLELER CEZALANDIRILIYOR'
Tutsakların uzak şehirlerde bulunan hapishanelere götürülmesinden kaynaklı ailelerin yakınlarını bayram günlerinde dahi ziyaret edemediklerini söyleyen Merwanî, "Tutuklular, ailelerin ziyaret edemeyecekleri uzak yerlerdeki cezaevlerine konuluyor. Tutuklu aileleri olarak cezalandırılıyoruz" dedi. Merwanî, hasta ve infazı yakılan tutsakların serbest bırakılmasını isteyerek, taleplerini dile getirmeye devam edeceklerini kaydetti.