22 Eylül 2024 Pazar

Urfa'da bir doktor intihara sürüklendi

Urfa'da kısa bir süre önce çalışma koşullarının ağırlığı nedeniyle istifa eden 26 yaşındaki doktor Ronahi Satı, intihara sürüklendi. Urfa Tabip Odası, "Yaşamak ve yaşatmak için, emeğimizin hakkını aramak için tüm meslektaşlarımızı bir araya gelmeye ve dayanışmaya çağırıyoruz" ifadelerini kullandı.

Urfa'da Hilvan Devlet Hastanesi'nde doktor olarak görev yapan 16 yaşındaki Ronahi Satı intihara sürüklendi. Evinde ölü bulunan Satı'nın cenazesi ilk olarak Mehmet Akif İnan Eğitim ve Araştırma Hastanesi morguna kaldırıldı.

Ardından Urfa Adli Tıp Kurumu Müdürlüğü morguna kaldırılan Satı'nın cenazesi, otopsi işlemlerinin ardından yakınlarına teslim edilecek.

Urfa Tabip Odası, Satı'nın kısa bir süre önce çalışma koşullarının ağırlığı nedeniyle istifa ettiğini açıkladı. Yapılan açıklamada, "Sağlık ortamının içinde bulunduğu zorluklar, sadece bir bireyin değil, tüm sağlık camiasının sorunudur. Dr. Ronahi Satı'nın ailesine, yakınlarına ve camiamıza başsağlığı ve sabır diliyoruz. Ancak sadece başsağlığı dilemek yetmez, bu trajedinin bir daha yaşanmaması için adımlar atılmalıdır" ifadeleri kullanıldı.

Açıklama, şöyle devam etti: "Ekonomik krizle birlikte hekimlerin karşılaştığı güvencesizlik, yoğun ve güvensiz çalışma koşulları, mobbing ve sağlıkta şiddet gibi sorunlara karşı sessiz kalmamak, birlikte mücadele etmek zorundayız. Yaşamak ve yaşatmak için, emeğimizin hakkını aramak için tüm meslektaşlarımızı bir araya gelmeye ve dayanışmaya çağırıyoruz. Hekimler, mevcut politikalar yüzünden umutsuz ve mutsuz. İnsan onuruna yaraşır koşullarda çalışmak ve geleceğe umutla bakmak istiyoruz."