25 Eylül 2024 Çarşamba

Urfa adaylarını binler karşıladı

Urfa'da binlerce kişi adaylarını karşıladı. Urfa'nın Hz. İbrahim'in kenti olduğu kaydedilen halk buluşmasında AKP'nin vekiline tepki gösterildi, partinin Suruç'ta işlediği suçların hesabını vermesi gerektiği kaydedildi. Milletvekili adayı Öcalan, Şenyaşar ailesinin adalet mücadelesine dikkat çekti, adaletin nasıl sağlanacağını sordu.

Yeşil Sol Parti'nin Urfa adayları halkla buluştu. Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Urfa il ve ilçe örgütleri, Tevgere Jinên Azad (TJA), Barış Anneleri Meclisi'nin yanı sıra binlerce kişinin katıldığı buluşma öncesi Karaköprü ilçe girişinde adaylar karşılandı, yüzlerce kişilik araç konvoyuyla şehre girildi.

Seçim otobüsünden açılan seçim şarkılarıyla kent turu yapan adaylar, en son Haliliye ilçesinde bulunan Ahmet Bahçıvan İş Merkezi'ne geldi. Büyük bir coşkuyla Yeşil Sol Parti milletvekili adaylarını karşılayan binler, 14 Mayıs'ta zafer elde edecekleri mesajını verdi.

Buluşmada ilk olarak konuşan HDP İl Eşbaşkanı Ahmet Atış, "Urfa'ya sözde Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ı aday olarak göndermişler. Emine ananın çığlığını duymayanlar, 3 maymunu oynayanlar emin olsunlar ki yenilecekler" dedi.

Ardından konuşan Yeşil Sol Parti Urfa Milletvekili adayı Ömer Öcalan, çok önemli bir seçime gidildiğini belirtti. "Bir tarafta Nemrudiler birlikte diğer tarafta ise İbrahimiler birlikte" diyen Öcalan, bu iki tarafın 14 Mayıs'ta Rihalıların onayına sunulacağını söyledi. Urfa'da ilk adaylarının HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar olduğunu hatırlatan Öcalan, "Ondan sonraki adayımızda adaletle özdeşleşmiş ve Urfa'nın kanayan yarası haline gelmiş değerli yoldaşımız Ferit Şenyaşar adayımızdır. AKP ise bu şehre liste başı olarak Adalet Bakanı'nı göndermiş. Onlara sesleniyoruz. Önünüzdeki bu kara defteri kapatmak zorundasınız. 5 yıl önce Suruç'ta partinizin mensuplarının yaptığı infazla yüzleşmek zorundasınız. Hz. İbrahim'in şehrinde adaleti temsil  edemezsiniz. Bu şehirde herkesin gözü önünde Şenyaşar ailesinin 3 ferdini katledildi. Ailemiz 2 yıldır Urfa adliyesi önünde adalet arıyor. Emine anne şu an Adalet Sarayı önünde adalet bekliyor. Adaletiniz nerede? Urfa adaleti ne yapıyor? Başsavcı ne yapıyor? Siz bu şehirde nasıl adaleti sağlayacaksınız" ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından halk ve adaylar birlikte halaya durdu.