1 Ekim 2024 Salı

'Üretim durmasın diye testleri imha ettiler, işçileri depoya sakladılar'

Kırklareli'nde görev yapan bir aile hekimi kendisiyle yapılan röportajda bölgede koronavirüse yakalanan işçilerin çalıştırılmaya devam ettirildiğine tanık olduğunu anlattı.

Kırklareli'nde görev yapan bir aile hekimi, Cumhuriyet'ten Sibel Bahçetepe'ye verdiği röportajda bölgede yeni tip koronavirüs (Covid-19) salgınına karşı alınan önlemlerin yetersizliğini gözler önüne serdi. Bölgede koronavirüs vakaları ile temasta bulunan 2 hastanın markette çalıştırılmaya devam ettirildiğini açıklayan doktor, 70 kişilik bir iş yerinde de aynı uygulamanın olduğunu açıkladı.

Hekim durumu şu şekilde açıkladı:
"Bu bölgede bir fabrikada çalışan yaklaşık 70 kişi tespit edildi. Bu kişilere PCR testi yapıldı. Ancak siyasiler ve üst düzey yetkililerin baskısı ile fabrikanın üretimini durdurmamak için işçilerin testleri sisteme girmedi. Bunu nasıl tespit ettik? Kayıtlı olan hastalarımız gelip ‘Hocam PCR testimin sonuçları çıktı mı?’ diye sordu. Sisteme baktığımızda bu kişilerin örneklerinin sisteme işlenmediğini imha edildiğini gördük."

PATRON İŞÇİLERİ DEPOYA SAKLAMIŞ!
Bir markette yaşananlar ise koronavirüs salgınının ne kadar ciddiyetsiz bir biçimde ele alındığını kanıtlar nitelikte. Hekim bir markette yaşananları şu sözlerle anlattı:
"Benzer durum da bir markette yaşandı. İki genç kız temaslı ve çalışmaması gerekiyor. 14 gün takibini yapıyoruz. Onları da market sahibi ‘çalışmazsanız işten çıkarırım’ diye korkutmuş. 3-4 kez jandarma markete gitti, hastaları bulamadı. Jandarma gidince temaslı bu kişilerin depoya saklandığını tespit ettik, en son bu şekilde bulundular. Zorla çalıştıran kişiye değil ne yazık ki karantinada olmak zorunda olan ancak işten çıkarılma tehdidi yaşayan bu kişilere para cezaları kesildi. Böyle tuhaf şeyler ne yazık ki yaşanıyor."