20 Eylül 2024 Cuma

UPS Kargo'da TİS imzalandı

TÜMTİS ile UPS Kargo arasında bin 550 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.
Türk-İş'e bağlı TÜMTİS ile UPS Kargo arasında bin 550 işçiyi kapsayan toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmayla sonuçlandı.
 
İmzalanan toplu iş sözleşmesi ile ücretlere birinci yıl enflasyon+2 puan, ikinci yıl enflasyon oranında zam yapıldı. Mevcut olan ikramiyeye bir ikramiye daha eklendi.
 
İki yıl süreli imzalanan TİS ile ekonomik, sosyal ve idari maddelerde yeni kazanımlar sağlandığını açıklayan TÜMTİS, yemek, yakacak, eğitim ve diğer sosyal yardımlara enflasyon oranında zam yapıldığını belirtti.
 
ÜYELERİMİZİN ONAYI OLANRAK İMZALANDI
 
Açıklamada, "Yeni dönem TİS'i üyelerimizin mevcut haklarından taviz verilmeden imzalandı. Sendikamız, toplu sözleşme sürecini üyeleriyle birlikte sürdürdü. Tüm bölgelerde eğilim yoklaması yapıldı ve 4. dönem TİS üyelerimizin tamamına yakınının onayı alınarak imzalandı" denildi.
 
8 SAATLİK ÇALIŞMA VE CUMARTESİ TATİLİ
 
Amerika merkezli UPS Kargo'da örgütlenme faaliyetini 2010 yılında tamamlayan TÜMTİS, 2011 yılında ise TİS'in bağıtlandığını ifade etti. Açıklamada, "Türkiye'de faaliyet gösteren kargo şirketleri arasında ilk olan bu toplusözleşme ile önemli kazanımlar elde edilmişti. UPS Kargo, ülkemizde iş güvenceli ve 8 saatlik iş günü uygulamasının yapıldığı tek kargo şirketidir. Sendikamız bir önceki dönem TİS ile de kargo sektörü için önemli bir kazanım daha elde etmişti. Esnek çalışmanın alabildiğine yaygınlaştırılmaya çalışıldığı, Pazar tatilinin bile gasp edilmek istendiği koşullarda Cumartesi günü tatil günü olarak kabul edilmiş böylece hafta tatilleri 2 güne çıkarılmıştı.  Cumartesi tatili 15 Mart 2017 tarihinden itibaren uygulanmaktadır" diye belirtildi.
 
TÜMTİS, taşımacılık ve kargo firmalarında kanun tanımazlığın, kuralsızlığın, güvencesizliğin, günde 12-14 saat çalışmanın kader olmadığını UPS Kargo'da elde ettiği kazanımlar ve imzaladığı TİS ile gösterdiğini vurguladı. Açıklamada, "Sendikamız tüm olanaklarıyla örgütlenme çalışmalarını sürdürmektedir. Tüm kargo ve taşıma işçilerini UPS, DHL ve Aras Kargo işçilerinin yolundan yürümeye ve sendikamızda örgütlenmeye çağırıyoruz" diye vurguladı.