23 Eylül 2024 Pazartesi

Üniversiteliler eylemdeydi: Ölmeye değil okumaya geldik

Üniversite öğrencileri dün akşam intihara sürüklenen sıra arkadaşları Khan için Sıhhiye yurtları önünde, "Bir kişi daha eksilmeyeceğiz" diye haykırdı.

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesinde okuyan İzzah Elif Zamir Khan, dün akşam intihara sürüklendi. Odasında cansız bedeni bulunan Khan için sıra arkadaşları "Bir kişi daha eksilmeyeceğiz" diyerek Sıhhiye kampüsü yurtları önünde buluştu.

22.30'da başlayan eylemler uzun süre devam etti. "Bir arkadaşımızı daha kaybetmek istemiyoruz", "Yaşamak istiyoruz" pankartlarıyla buluşan öğrenciler "Ölmeye değil okumaya geldik", "Bir kişi daha eksilmeyeceğiz" sloganlarını sık sık yükseltti.

Öğrenciler "Artık yeter diyoruz. Sadece bu dönem içerisinde aldığımız beşinci intihar haberi. Bu son olsun dedikçe artarak devam ediyor. Memleketin geleceği olarak gösterilen bizlerin sürüklendiği umutsuzluk girdabının sebebi belli; bu ülkenin yönetenleri… Onlar bu ülkeye geleceksizlik, işsizlik, bağımlılık vaat ediyor. Bizlere reva gördükleri buysa buradan kendilerine bir kez daha söylüyorum; tek bir arkadaşımızın daha bu düzenin sürüklediği umutsuzluk girdabına, çaresizliğe izin vermeyeceğiz. Bu düzeni değiştireceğiz" ifadelerini kullandı.