24 Eylül 2024 Salı

'Umudu birlikte yeşerteceğiz'

OHAL KHK'larıyla ihraç edilenlerin işlerine geri dönmesi için 166 haftadır İzmir'de devam eden eylemlerde, mücadelenin süreceği bir kez daha kaydedildi. 

Eğitim Sen İzmir 2 No'lu Şube'nin haksız ve hukuksuz OHAL KHK'larıyla ihraç edilenlerin işlerine geri dönmeleri için her hafta düzenledikleri eylem 166. haftasında. Karşıyaka Çarşı'da, Eğitim Sen 2 No'lu Şube'nin "Oturma eylemimiz 166. haftasında" ve KESK İzmir Şubeler Platformu'nun da "Hukuk yok sayıldı, işimiz gasp edildi, oyalama süsü, adalet istiyoruz" yazılı pankartları açıldı. 

Yapılan açıklamada dört buçuk yıldır süren KHK'lar ile ihraç edilenlerin işe iade edilmeleri için yapılan bu eylemlerin Türkiye demokrasi mücadelesinin tarih sayfalarında yerini çoktan aldığı kaydedildi.  KHK'lıların toplumda hedef gösterildikleri, açlığa mahkum bırakıldığı kaydedilen açıklamada, "KHK'ler ile ihraç edilen arkadaşlarımıza yönelik hukuksuzluklar, ileride maddi ve manevi birçok davanın konusu da olacaktır. O zaman geldiğinde bu hukuksuzlukları yaşatanları yargılayacak gerçek bir yargı sistemi bile ülkenin alnına sürülen KHK lekesini temizlemeye yetmeyecektir. Bundan sonra yapılması gereken şey, derhal KHK hukuksuzluğunun sonlandırılması yani arkadaşlarımızın tamamının işlerine iade edilmeleridir" denildi.

Karanlığa karşı yürüttükleri mücadelede yaşamını yitirenlerin anıldığı açıklamada şu ifadeler yer aldı: "İnsanlığın evrensel değerleri için yaşamını yitirenlere bu ülkenin aydınlık yüzlü kamu emekçileri olarak söz veriyoruz. Bu topraklara barış da özgürlük de adalet de gerçek demokrasi de gelecek. İhraç arkadaşlarımızın yüreğindeki mücadele kararlılığı bu mücadelemizde en büyük gücümüzdür. Anadolu coğrafyasının her bir ferdi olarak güzel günleri hep birlikte var edeceğiz. Baharı birlikte getireceğiz. Umudu birlikte yeşerteceğiz."