1 Ekim 2024 Salı

Ümit Özdağ: Devletim için bazı operasyonlar yaptım

Zafer Partisi'nin Genel Başkanı Özdağ, "Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin değişik kurumları için Türkiye'nin milli güvenliği konusunda yazılı görevlendirme ile bazı operasyonları yaptığım doğrudur" itirafında bulundu.

MHP ve İYİP'teki görevlerinden sonra Zafer Partisi'ni kuran Ümit Özdağ, devlet için operasyonlar yaptığı itirafında bulundu.

Sarayın İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun "operasyon çocuğu" dediği Özdağ, "Benim Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin değişik kurumları için Türkiye'nin milli güvenliği konusunda yazılı görevlendirme ile bazı operasyonları yaptığım doğrudur" sözleriyle devlet adına suç işlediği itirafında bulundu.

Devlet adına suç işlemekle övünen Özdağ, "Ben bu ülke için resmi olarak çalışırken Soylu, DYP ilçe başkanı olarak Tansu Çiller'in etrafında 'anneciğim' diye dolaşıyordu. Ahmet Davutoğlu'na sesleniyorum. Korkmayın. Haziran ve Kasım ayı arasında ne oldu çıkın anlatın. Çünkü aynı tezgahı bu sefer Zafer Partisi üzerinden yapacaklar" diye konuştu.

"Soylu'yu AK Parti'ye getiren FETÖ'dür" diyen Özdağ, Soylu'nun cemaat üyelerine hakkında ifade vermeye yönlendirdiği imasında bulundu.

Siyasal bilimler profesörü olan Özdağ, devlet adına hangi dönem, hangi suçları işlediğini ise açıklamadı. 1999 yılında Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'ni kuran Özdağ, 2003'te Diyanet Araştırmaları Merkezi ve 2006'da 21. Yüzyıl Türkiye Enstitüsü'nü kurdu.